Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hei- en Boeicop vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Hei- en Boeicop? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en kan je al kopen vanaf €95,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is zeer handig om je woning koel te houden. Vaak realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn gigantisch veel afzonderlijke oplossing. Via onze site verstrekken we een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens delen we gemiddelde tarieven en een tabel met diverse zonwering specialisten in Hei- en Boeicop en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-hei--en-boeicop

Zonnescherm laten plaatsen in Hei- en Boeicop

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Hei- en Boeicop door een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem op de juiste wijze opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven uit de buurt. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Hei- en Boeicop en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De montage-specialist levert het zonnescherm, markiezen of de shutters op de gewenste manier. Toets of het netjes is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Hei- en Boeicop

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Hei- en Boeicop wordt met name toegepast om warmte in huis tegen te gaan. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in velerlei dessins en formaten. De kosten variëren tussen de €500 t/m €2950. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest handige modellen.

De beste terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Tip: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €925 – €2225.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte tarieven komen uit tussen de €450 tot zo’n €1300.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Hei- en Boeicop is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De prijsindicaties schommelen tussen de €250 – €1050.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale tarieven variëren tussen de €270 en €1500 voor rolluiken bestellen in Hei- en Boeicop.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

Details over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij monumenten. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijsindicaties schommelen tussen de €670 tot wel €1600.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Hei- en Boeicop: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen schommelen tussen de €300 en €950. Bijgaand geven we een toelichting op de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden diverse modellen zoals verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante en speciale duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €65,00 – €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hei- en Boeicop: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en landelijke ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan een kostenplaatje van €115 tot +/- €350.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een kostenplaatje van €62,5 tot €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Hei- en Boeicop: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel soorten en materialen als aluminium, kunststof, bamboe, stof, PVC. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met onkosten van €75 tot €280.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals aluminium, bamboe, pvc, hout, kunststof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven starten bij om en nabij de €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Hei- en Boeicop inclusief plaatsing

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, dakramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties beginnen bij €430. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Hei- en Boeicop zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, plissé hor, inzethor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten bij gemiddeld €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €625.

 • Breed inzetbaar: vast raam, valraam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei zaken: het type product, de materiaaltypes, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. In het volgende blokje vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hei- en Boeicop in februari 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€860 – €2000
Uitvalschermtot 4 meter breed€400 – €1350
Screens2 – 4 meter breed€290 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1350
RolgordijnTot 300 cm breed€65 – €150
Lamellen180 x 180 cm€75 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €250
Plisségordijnen100 x 220 cm€100 – €300
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Utrecht.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elk merk heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hei- en Boeicop. In het overzicht hierna vergelijk je uitleg over de grootste merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Hornbach, Gamma en Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Andere merken: Toppoint, Roma, Bece, Weinor, Novoferm, Husol & Schlappi, Lumenguard, Sunway, Swela, Dickson, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Vijfheerenlanden

Goedkope zonwering kopen in Hei- en Boeicop? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna bespreken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal bekijk je ook montagebedrijven en shops in Zijderveld, Vianen en Hagestein.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de individuele ruimte. We beschrijven nu de beste buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in praktisch alle kleuren, modellen en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Hei- en Boeicop?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte kosten bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €675. Buitenscreens €240 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €700). Een normaal rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €840). Overige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €110 op basis van 1 raam). De totale bedragen hangen af van: de gekozen constructie, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, motiefjes en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Hei- en Boeicop?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Hei- en Boeicop. In die situaties komt een gediplomeerde monteur die ieder raam opmeet aan huis. Kort daarna kan de monteur het systeem op de juiste manier ophangen. Met deze klusservice geniet je altijd van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt prima, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, handzender) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens starten bij €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 4126

Plaats een reactie