Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hagestein vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Hagestein? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Een goedkoop systeem is er al voor €80,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is zeer handig om de zon en warmte te weren. Meestal win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn enorm veel verschillende producten. Via deze website vind je een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens bekijk je gemiddelde tarieven en een tabel met erkende zonwering specialisten in Hagestein en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-hagestein

Zonnescherm laten plaatsen in Hagestein

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hagestein via een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste manier gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van specialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het product. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Hagestein en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De installateur plaatst het uitvalscherm of gordijnen zoals overeengekomen. Check of het volgens de handleiding is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Hagestein

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Hagestein werkt erg goed om de warmte uit je huis te houden. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse varianten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse designs en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 tot €2825. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de beste toepassingen.

Investeren in knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Tip: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De totale investeringen schommelen tussen de €850 – €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen liggen tussen de €475 tot €1375.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Hagestein is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €325 t/m €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je behoudt jouw privacy.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen bedragen tussen de €310 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Hagestein.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Enorm lange levensduur.

Investeren in markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van gebouwen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties liggen zo tussen de €750 – €1850.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Hagestein: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen liggen tussen de €390 – €850. In het onderstaande stuk beoordelen we de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan diverse modellen zoals kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, elektrische, transparante, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €62,50 – €155.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Hagestein: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan een prijs van €105 tot €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een tarief van €57,5 tot €155.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Hagestein: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse kleuren en materialen als o.a. bamboe, hout, aluminium, kunststof, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan kosten van €85 tot €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. hout, pvc, aluminium, stof, kunststof. Toe te passen voor hoge / grote ramen en bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Hagestein in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, dakramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij circa €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €910.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Hagestein zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, voorzethor, plissé hor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij circa €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €600.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 3 maart 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei onderdelen: het type systeem, het gewenste materiaal, de gewenste afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hagestein in maart 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€815 – €2125
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€355 – €1475
Screens3 – 4 meter breed€285 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1375
RolgordijnTot 300 cm breed€80 – €145
Lamellen200 x 200 cm€75 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €230
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hagestein. Hieronder verstrekken we een toelichting op de beste verkochte merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hornbach, Hubo, Praxis en Leen Bakker, Bol.com, Formido, FonQ, Kwantum.
 • Andere merken: Deponti, Novoferm, Weinor, Toppoint, Roma, Husol en Sunway, Schlappi, Swela, Copaco, Milano, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Vijfheerenlanden

Goedkope zonwering kopen in Hagestein? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna bespreken we namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker kom je ook in contact met monteurs en verkooppunten in Ravenswaaij, Hoef en Haag en Everdingen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de meest gekozen zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Hagestein?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €290 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €700). Een normaal rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €835). Voordelige soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €130 per raampartij). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het product, de noodzakelijke afmetingen, bediening, het gewenste materiaal, dessins en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Hagestein?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Hagestein. Dan komt er een deskundige expert die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert het model op de juiste wijze monteren. Dankzij deze dienstverlening geniet je van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met slinger of band is op zich ok, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (draaiknop, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken & screens starten bij €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 4124

Plaats een reactie