Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoef en Haag vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Hoef en Haag? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en regel je al vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is zeer handig om je woning koel te houden. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop bieden we een indicatie van de kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Hoef en Haag en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-hoef-en-haag

Zonnescherm laten plaatsen in Hoef en Haag

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoef en Haag via een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het product juist aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven in de regio. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Hoef en Haag en regio. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De montage-specialist hangt het terrasscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Controleer of het product goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Hoef en Haag

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Hoef en Haag wordt gebruikt om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige varianten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 tot zo’n €2700. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest praktische keuzes.

Investeren in knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Disclaimer: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €900 en €2250.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven liggen tussen de €300 t/m €1300.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Hoef en Haag is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De onkosten liggen tussen de €250 t/m €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het kopen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €350 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Hoef en Haag.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het gemak van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte tarieven variëren tussen de €660 – €1775.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hoef en Haag: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties schommelen tussen de €380 – €950. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te installeren, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei types zoals verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, transparante en speciale duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €45,00 en €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoef en Haag: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen bieden een warme en karakteristieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een tarief van €115 tot zo’n €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een prijskaartje van €50 tot €180.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Hoef en Haag: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel soorten en materialen zoals bijv. stof, kunststof, bamboe, hout, aluminium. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een prijskaartje van €77,5 tot wel €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals bamboe, pvc, aluminium, kunststof, hout. Geschikt voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven starten vanaf €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Hoef en Haag professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, valramen, dakramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen starten vanaf €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €960.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Hoef en Haag geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, hor met scharnier, rolhor, voorzethor, inzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten beginnen bij circa €87,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €775.

 • Breed inzetbaar: valraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 zijn afhankelijk van een aantal factoren: het soort product, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hieronder vergelijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hoef en Haag in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2300
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€400 – €1325
Screens2 – 4 meter breed€260 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€295 – €1375
Rolgordijn100 x 175 cm€80 – €170
Lamellen180 x 180 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €250
Plisségordijnen100 x 220 cm€110 – €310
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Hoef en Haag. Hierna vergelijk je uitleg over de meest bekende merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach, IKEA & Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Novoferm, Deponti, Bece, Roma, Toppoint, Weinor en Dickson, Copaco, Milano, Swela, Sunway, Lumenguard.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Vijfheerenlanden

Goedkope zonwering kopen in Hoef en Haag? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel bieden wij contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website vind je ook montagebedrijven en bedrijven in Everdingen, Hei- en Boeicop en Zijderveld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de beste buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras en Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Rolluiken.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in veel kleuren, dessins en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Hoef en Haag?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte investeringen tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Zonnescreens €220 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een normaal rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €830). Alternatieve binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. type systeem, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hoef en Haag?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Hoef en Haag. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren professional die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de expert het systeem op de juiste manier vastzetten. Met deze klusservice ben je zeker van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is voldoende, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4125

Plaats een reactie