Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Leerdam vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Leerdam? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €82,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is het meest effectief tegen hevige zon. Meestal realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan enorm veel verschillende oplossing. Op deze pagina geven we een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze doorzoek je de huidige tarieven en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Leerdam en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Genieten van extra privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-leerdam

Zonnescherm laten plaatsen in Leerdam

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Leerdam door een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker alles goed bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Leerdam en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf installeert het uitvalscherm of de shutters zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Leerdam

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Leerdam is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €275 en €2800. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene types.

Praktische terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Let op: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte prijzen komen uit tussen de €925 tot wel €2200.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven schommelen tussen de €475 tot wel €1325.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Leerdam is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De onkosten komen uit tussen de €350 tot €1150.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijzen bedragen tussen de €250 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Leerdam.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Koopgids markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van woonhuizen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten komen uit tussen de €710 tot zo’n €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Leerdam: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten bedragen tussen de €310 – €950. In het onderstaande stuk behandelen we de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, makkelijk te monteren, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende varianten zoals verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, dakraam en het duo rolgordijn. De prijzen variëren tussen de €45,00 tot €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Leerdam: voor iedereen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en authentieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht een prijskaartje van €105 tot wel €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht prijsindicaties van €50 tot €175.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Leerdam: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Leveranciers bieden diverse systemen en materialen als onder andere stof, kunststof, PVC, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een prijskaartje van €80 tot wel €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals pvc, kunststof, hout, bamboe, stof. Handig voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij zo’n €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Leerdam op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, valramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €870.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Leerdam zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: voorzethor, inzethor, rolhor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij om en nabij de €72,5 en kunnen oplopen tot €750.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van meerdere thema’s: het model, de materiaaltypes, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Leerdam in mei 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€875 – €2275
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1275
Screens2 – 4 meter breed€285 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1200
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €155
Lamellen200 x 250 cm€70 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €270
Plisségordijnen100 breed€105 – €370
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Utrecht.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Leerdam. In de tabel hierna verstrekken we uitleg over de meest bekende merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Karwei, Hornbach, Praxis & Formido, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Zie ook: Bece, Weinor, Toppoint, Deponti, Husol, Novoferm & Swela, Copaco, Schlappi, Dickson, Lumenguard, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Vijfheerenlanden

Goedkope zonwering kopen in Leerdam? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel tonen wij namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform bekijk je ook installatiepartners en verkopers in Hoef en Haag, Schoonrewoerd en Hei- en Boeicop.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Leerdam?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €750. Buitenscreens €240 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1200. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een basis rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €830). Voordelige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €105 per raam / kozijn). De totale investeringen hangen af van: de gewenste producten, het formaat, de bedieningsopties, de materiaaltypes, designs en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Leerdam?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Leerdam. Dan komt er een lokale vakman die de raampartij opmeet aan huis. Kort daarna kan de vakman het product volgens de documentatie aanbrengen. Dankzij deze service geniet je van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met stang of band is voldoende, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken & schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4140, 4141, 4142, 4143

Plaats een reactie