Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Terwolde vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Terwolde? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Goede buitenzonwering als een markies is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je tientallen afzonderlijke producten. Op dit platform geven we een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze doorzoek je een kostenindicatie en een lijst met regionale zonwering specialisten in Terwolde (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-terwolde

Zonnescherm laten plaatsen in Terwolde

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Terwolde via een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het product fatsoenlijk aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Terwolde en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De vakman monteert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals besproken. Check of het volgens de handleiding is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Terwolde

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Terwolde wordt gebruikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel producten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €450 tot €2600. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest gekozen keuzes.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Belangrijk: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De kosten liggen zo tussen de €900 en €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Erg handig bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven bedragen tussen de €425 t/m €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Terwolde is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven liggen tussen de €325 tot wel €1125.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Laten plaatsen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijsindicaties komen uit tussen de €370 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Terwolde.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Koopgids markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van woningen. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €670 t/m €1900.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Terwolde: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven bedragen tussen de €370 – €875. In de box hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in talloze kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, dakraam, elektrische, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De prijsindicaties variëren tussen de €52,50 en €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Terwolde: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen bieden een speelse en karakteristieke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan onkosten van €105 tot +/- €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan kosten van €50 tot +/- €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Terwolde: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit mega veel kleuren en materialen zoals bijv. hout, kunststof, aluminium, PVC, bamboe. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan een prijs van €80 tot wel €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals aluminium, stof, bamboe, kunststof, hout. Handig voor brede / grote ramen en passen perfect bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €50 en lopen op tot €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Terwolde op maat geproduceerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij circa €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Terwolde zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, inzethor, rolhor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €775.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei keuzes: het soort model, het materiaal, de afmeting en het soort bediening. In het volgende schema delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Terwolde in juni 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2075
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1250
Screenstot 400 cm breed€285 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€295 – €1350
RolgordijnTot 300 cm breed€80 – €150
Lamellen200 x 180 cm€75 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €280
Plisségordijnen150 x 100 cm€110 – €380
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Terwolde. In het schema hierna delen we uitleg over de grootste merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, IKEA, Praxis, Hubo en Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Ook interessant: Deponti, Weinor, Toppoint, Husol, Bece, Novoferm en Dickson, Lumenguard, Swela, Schlappi, Sunway, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Voorst

Goedkope zonwering kopen in Terwolde? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna bespreken we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website bekijk je ook montagebedrijven en bedrijven in Wilp, Nijbroek en Twello.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de mooiste zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Binnenzonwering.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: het type raam, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, prints en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Terwolde?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard kosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €675. Zonnescreens €205 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €765). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 per raampartij). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Terwolde?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Terwolde. Er komt dan een lokale montagepartner die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het product op de goede manier aanbrengen. Dankzij de montageservice geniet je altijd van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met slinger werkt prima, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7396

Plaats een reactie