Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wilp vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Wilp? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De prijzen beginnen vanaf €77,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel gevallen creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan bijzonder veel afzonderlijke modellen. Op dit platform verstrekken we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast delen we de geschatte kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Wilp en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-wilp

Zonnescherm laten plaatsen in Wilp

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wilp via een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem volgens de documentatie vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de voorkant of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Wilp en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de vakmannen. De montage-specialist monteert het terrasscherm of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Loop na of alles juist is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Wilp

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Wilp is ideaal om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel kleuren en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €500 tot wel €2625. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest praktische systemen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Noemenswaardig: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €925 en €2100.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De kosten schommelen tussen de €450 – €1200.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Wilp is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven liggen tussen de €375 t/m €1100.

 • De cassette is klein en compact.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten variëren tussen de €360 en €1400 voor rolluiken bestellen in Wilp.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het installeren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten schommelen tussen de €620 tot zo’n €1700.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Wilp: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen liggen tussen de €360 – €925. In de box hieronder lees je informatie over de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, snel en simpel zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in tientallen prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan allerlei types zoals transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, elektrische en het duo rolgordijn. De kosten variëren tussen de €52,50 – €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Wilp: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een luxe en landelijke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan een prijskaartje van €110 tot zo’n €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met prijzen van €62,5 tot zo’n €185.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Wilp: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. In het assortiment zitten mega veel dessins en materialen zoals kunststof, aluminium, PVC, bamboe, stof. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een prijskaartje van €70 tot €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals stof, aluminium, pvc, bamboe, hout. Toe te passen voor grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €85 en kunnen oplopen tot €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Wilp voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen starten vanaf €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Wilp bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, voorzethor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit type weert ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten beginnen bij circa €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Te monteren op: tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende factoren: de productcategorie, het soort materiaal, het formaat en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wilp in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€840 – €2250
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€355 – €1475
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €1075
Rolluik200 cm – 400 cm breed€295 – €1225
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €170
Lamellen150 x 100 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €230
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €340
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Wilp. In het volgende blokje tref je details over de meest gekozen merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei & FonQ, Leen Bakker, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Overige merken: Roma, Bece, Deponti, Toppoint, Novoferm, Husol en Copaco, Sunway, Lumenguard, Swela, Dickson, Milano.

Zonwering experts in regio van Voorst

Goedkope zonwering kopen in Wilp? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? Hierna bekijk je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website bekijk je ook montagepartners en shops in Loenen, Twello en Klarenbeek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest populaire zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Screens.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, prints en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Wilp?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale investeringen bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Buitenscreens €275 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €675). Een basis rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €790). Voordelige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €145 per kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de maximale lengte, soort bediening, type materiaal, motiefjes en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Wilp?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Wilp. In die situaties komt een capabele monteur die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de vakman het zonnescherm op de juiste wijze installeren. Met deze klusservice geniet je altijd van fantastische zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7384

Plaats een reactie