Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Cromvoirt vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Cromvoirt? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De prijzen beginnen vanaf €82,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is zeer handig om je woning koel te houden. Ook biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende oplossing. Op dit portaal geven we een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop geven we gemiddelde kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Cromvoirt en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-cromvoirt

Zonnescherm laten plaatsen in Cromvoirt

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Cromvoirt door een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het product op de juiste manier bevestigd wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van jouw installatie. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Cromvoirt en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De professional installeert het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer of het volgens de handleiding is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Cromvoirt

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Cromvoirt is het meest effectief om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse opties zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei kleuren en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 en €2575. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de beste modellen.

De pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Belangrijk: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De kosten bedragen tussen de €825 tot wel €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €300 tot wel €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Cromvoirt is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen bedragen tussen de €200 t/m €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte kosten schommelen tussen de €340 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Cromvoirt.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op de sfeer van gebouwen. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven bedragen tussen de €600 tot €1775.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een comfortabele temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Cromvoirt: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven komen uit tussen de €310 tot €925. In het stukje hieronder lees je informatie over de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, probleemloos te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen diverse modellen zoals kiepkantelraam, verduisterende, dakraam, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €57,50 en €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Cromvoirt: voor iedereen zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en unieke ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht prijsindicaties van €90 tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie kosten van €47,5 tot €175.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Cromvoirt: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Leveranciers bieden oneindig veel soorten en materialen zoals bijv. kunststof, PVC, bamboe, stof, aluminium. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht tarieven van €77,5 tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. stof, bamboe, aluminium, pvc, hout. Praktisch voor imposante / grote ramen en matchen goed met een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen beginnen bij circa €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Cromvoirt in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, uitzetramen, vaste ramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €880.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Cromvoirt zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, hor met scharnier, rolhor, plissé hor, voorzethor, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €800.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, draai-kiepraam, valraam, draairaam, tuimelraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang verschillende aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal opties: het type systeem, materiaalgebruik, de afmeting en de bedieningsopties. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Cromvoirt in juni 2024.

Type zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2225
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1400
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1250
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €160
Lamellen150 x 100 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €230
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €330
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Cromvoirt. Hieronder vind je uitleg over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma & Wehkamp, Kwantum, Formido, Leen Bakker, Bol.com.
 • Bekijk ook: Weinor, Bece, Deponti, Roma, Toppoint, Novoferm en Schlappi, Swela, Lumenguard, Copaco, Milano, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Vught

Goedkope zonwering kopen in Cromvoirt? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema bespreken we namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform kom je ook in contact met installatiepartners en showrooms in Herpt, Helvoirt en Oudheusden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Markiezen.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, vormen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Cromvoirt?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Buitenscreens €215 per raam. Bij een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €265 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €785). Alternatieve binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €115 per raam / kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het product, de grootte van het systeem, bediening, de materiaaltypes, dessins en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Cromvoirt?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Cromvoirt. Dan komt er een gediplomeerde installateur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het zonnescherm fatsoenlijk ophangen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met slinger is acceptabel, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5266

Plaats een reactie