Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vught vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Vught? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Goede buitenzonwering als een markies is praktisch om zonnestralen te weren. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je de wereld aan diverse soorten. Op dit platform doorzoek je een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens vind je een kostenindicatie en namen van regionale zonwering specialisten in Vught en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-vught

Zonnescherm laten plaatsen in Vught

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Vught via een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat de installatie degelijk bevestigd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk experts in de gemeente. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, extra schaduw, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest moderne keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Vught en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De professional monteert het zonneschermen of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het netjes is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Vught

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Vught werkt het beste om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere producten zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 en €2875. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest handige systemen.

Informatie en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Let op: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen liggen tussen de €825 en €2250.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De onkosten komen uit tussen de €325 tot wel €1350.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Vught is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De normale prijzen liggen zo tussen de €350 tot zo’n €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale tarieven bedragen tussen de €320 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Vught.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Altijd met goede garantie.

Uitleg over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale tarieven liggen zo tussen de €680 t/m €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Vught: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties bedragen tussen de €340 tot €950. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, simpel te monteren, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, verduisterende en een duo rolgordijn. De onkosten bedragen tussen de €60,00 tot €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vught: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en karaktervolle ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een kostenplaatje van €90 tot €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €65 tot wel €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Vught: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel kleuren en materialen als stof, kunststof, PVC, hout, aluminium. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie een kostenplaatje van €85 tot +/- €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van pvc, stof, kunststof, hout, bamboe. Handig voor grote ramen en passen perfect bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Vught vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De kosten starten bij om en nabij de €400 en kunnen oplopen tot €850.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Vught zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: inzethor, lamellenhor, rolhor, voorzethor, hordeur, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten starten bij om en nabij de €82,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van meerdere onderdelen: het soort product, het gewenste materiaal, het formaat en de bediening. In de volgende tabel bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Vught in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2075
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€370 – €1575
Screens2 – 4 meter breed€265 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1200
Rolgordijn120 x 100 cm€60 – €175
Lamellen250 x 250 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€60 – €270
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €310
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Vught. In het schema hieronder bekijk je een aanvulling op de meest verkochte merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Hubo, Praxis & FonQ, Formido, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Bece, Husol, Toppoint, Novoferm, Roma, Deponti & Dickson, Schlappi, Milano, Swela, Copaco, Lumenguard.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Vught

Goedkope zonwering kopen in Vught? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder bekijk je bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via deze website ontdek je ook fabrikanten en winkels in Sint-Michielsgestel, s-Hertogenbosch en Loon op Zand.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre & Terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in veel kleuren, designs en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Vught?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde tarieven bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Buitenscreens €270 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een instap-rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €810). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €120 per raampartij). De totale prijzen hangen af van: het type / model, de maximale lengte, bediening, materiaalgebruik, kleur en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Vught?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Vught. In dat geval komt in capabele montagepartner die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert de zonwering juist aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met een handslinger is voldoende, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5260, 5261, 5262, 5263, 5264, 5266, 5268Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie