Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Helvoirt vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Helvoirt? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De tarieven starten bij zo’n €80,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Eveneens geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben tientallen diverse combinaties. Op dit platform check je een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop check je een indicatie van de kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Helvoirt en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-helvoirt

Zonnescherm laten plaatsen in Helvoirt

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Helvoirt door een goede zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem goed aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakmannen in de gemeente. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk model matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Helvoirt en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De monteur plaatst het knikarmscherm of gordijnen zoals overeengekomen. Toets of alles juist is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Helvoirt

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Helvoirt is heel erg handig om warmte in huis tegen te gaan. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel producten zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €200 en €2825. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest gekozen producten.

Alles wat je moet weten over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij het raam. Disclaimer: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten komen uit tussen de €825 t/m €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €350 t/m €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Helvoirt is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De normale prijzen bedragen tussen de €400 en €1175.

 • Bedekt het hele raam.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 varianten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijzen liggen tussen de €340 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Helvoirt.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Altijd met goede garantie.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij monumenten. Ze geven een boost aan de sfeer van gebouwen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De kosten bedragen tussen de €660 – €1875.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Helvoirt: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten schommelen tussen de €360 en €850. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, gemakkelijk te monteren, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in veel kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt diverse modellen zoals kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende en het duo rolgordijn. De tarieven schommelen tussen de €55,00 tot €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Helvoirt: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen bieden een warme en landelijke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan onkosten van €90 tot wel €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met tarieven van €65 tot €180.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Helvoirt: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen vormen en materialen zoals aluminium, stof, kunststof, PVC, bamboe. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een prijs van €70 tot +/- €240.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. stof, pvc, hout, aluminium, bamboe. Perfect voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten beginnen bij €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Helvoirt met exclusieve afwerking

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De kosten starten bij om en nabij de €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Helvoirt zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, rolhor, hordeur, inzethor, plissé hor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Te monteren op: tuimelraam, draairaam, valraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere thema’s: het model, het materiaal, de maximale lengte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel verstrekken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Helvoirt in april 2024.

Soort zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€860 – €2275
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€360 – €1250
Screens3 – 4 meter breed€255 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€325 – €1325
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €150
Lamellen250 x 150 cm€60 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €230
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Helvoirt. Hieronder delen we details over de grootste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, IKEA, Praxis & Bol.com, Formido, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Andere merken: Deponti, Husol, Novoferm, Bece, Toppoint, Weinor & Lumenguard, Sunway, Schlappi, Dickson, Copaco, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Vught

Goedkope zonwering kopen in Helvoirt? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema tonen wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vergelijk je ook installatiepartners en showrooms in Oudheusden, Den Dungen en Berlicum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die matcht met jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de beste zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van het type raam, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, vormen en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Helvoirt?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele prijsindicaties tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Buitenscreens €275 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €790). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 per kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het model, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, designs en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Helvoirt?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Helvoirt. Er komt dan een capabele installateur die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de vakman de zonwering op de goede manier bevestigen. Dankzij de montageservice geniet je van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met stang of band is werkbaar, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen starten bij €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5268

Plaats een reactie