Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oosterbierum vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Oosterbierum? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is al verkrijgbaar voor €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is het meest effectief om je woning koel te houden. Mogelijk realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn gigantisch veel diverse combinaties. Via onze site bieden we een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook bieden we een indicatie van de kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Oosterbierum en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-oosterbierum

Zonnescherm laten plaatsen in Oosterbierum

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oosterbierum via een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het systeem goed aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk type systeem je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en comfortabelste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Oosterbierum en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De specialist installeert het knikarmscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Ga altijd na of alles juist is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Oosterbierum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Oosterbierum is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige opties zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 – €2675. In het stukje hierna lees je informatie over de beste oplossingen.

Het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Advies: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijsindicaties schommelen tussen de €850 en €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen variëren tussen de €475 t/m €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Oosterbierum komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €275 en €1075.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De totale investeringen bedragen tussen de €270 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Oosterbierum.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Bestellen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijzen komen uit tussen de €630 – €1675.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Oosterbierum: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen liggen tussen de €310 – €875. Bijgaand geven we een toelichting op de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, eenvoudig op te hangen, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen diverse modellen zoals transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam en een duo rolgordijn. De onkosten liggen tussen de €50,00 en €185.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oosterbierum: heel simpel zelf te installeren.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen geven een luxe en authentieke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met prijzen van €110 oplopend tot €425.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met prijsindicaties van €50 tot wel €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Oosterbierum: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Je kunt kiezen uit mega veel kleuren en materialen zoals onder andere kunststof, stof, aluminium, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie kosten van €75 tot €220.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals stof, bamboe, pvc, aluminium, kunststof. Praktisch voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen starten bij om en nabij de €50 en kunnen oplopen tot €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Oosterbierum in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oosterbierum zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, plissé hor, inzethor, rolhor, hor met scharnier, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten beginnen bij €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, schuifraam, draairaam, valraam, vast raam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei keuzes: het soort model, het soort materiaal, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In de tabel hierna bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oosterbierum in juli 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2050
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€390 – €1500
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €1075
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1250
Rolgordijn120 x 100 cm€60 – €160
Lamellen250 x 250 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €380
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Oosterbierum. Hieronder bieden wij uitleg over de grootste merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Praxis, IKEA, Karwei en FonQ, Wehkamp, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Andere merken: Deponti, Weinor, Roma, Novoferm, Toppoint, Bece & Lumenguard, Milano, Copaco, Schlappi, Dickson, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Oosterbierum? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna bieden wij gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site check je ook leveranciers en verkopers in Tzummarum, Sexbierum en Firdgum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest gekochte soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in een groot aantal kleuren, vormen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Oosterbierum?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De huidige onkosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Zonnescreens €245 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een normaal rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €820). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €130 per raam / kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de maximale lengte, bediening, de materiaaltypes, kleuren en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Oosterbierum?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Oosterbierum. In dat geval komt in lokale monteur die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het product op de goede manier aanbrengen. Met deze klusservice geniet je van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met een handslinger is op zich ok, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8854

Plaats een reactie