Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waadhoeke vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Waadhoeke? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Het is er al vanaf €80,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Ook verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen verschillende toepassingen. Via deze website check je een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop bekijk je een kostenindicatie en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Waadhoeke en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-waadhoeke

Zonnescherm laten plaatsen in Waadhoeke

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Waadhoeke door een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het geheel op de goede manier gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het gekozen product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest comfortabele manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Waadhoeke en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de vakmannen. De monteur plaatst de screens of gordijnen zoals besproken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Offerte op maat van raambekleders in Waadhoeke

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Waadhoeke is ideaal om je woning wat te verkoelen. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige producten zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende dessins en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 tot zo’n €2500. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest moderne toepassingen.

Ontdek het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. de scharnierende knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Tip: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €825 tot wel €2175.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen bedragen tussen de €350 tot zo’n €1275.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Waadhoeke is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen schommelen tussen de €250 en €1100.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €320 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Waadhoeke.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Korte info over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij monumenten. Ze beïnvloeden de uitstraling van gebouwen. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €710 t/m €1800.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Waadhoeke: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten liggen zo tussen de €330 – €875. Bijgaand bespreken we de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk te installeren, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan verschillende varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, elektrische, waterafstotende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €57,50 – €190.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waadhoeke: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Assortiment in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen geven een luxueuze en brocante uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op onkosten van €110 tot €425.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €65 oplopend tot €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Waadhoeke: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten tientallen modellen en materialen zoals o.a. aluminium, bamboe, PVC, kunststof, hout. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een tarief van €70 tot zo’n €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van bamboe, stof, aluminium, hout, kunststof. Handig voor brede / grote ramen en bij een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten starten bij om en nabij de €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Waadhoeke voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, vaste ramen, valramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Waadhoeke zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, rolhor, inzethor, hordeur, lamellenhor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten starten vanaf €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €575.

 • Te monteren op: schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse aspecten: het model, het gewenste materiaal, de afmeting en het soort bediening. In het volgende blokje tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Waadhoeke in april 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€870 – €2375
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€385 – €1400
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1025
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1400
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €160
Lamellen250 x 250 cm€80 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €280
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €370
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Waadhoeke. In de volgende tabel vergelijk je een overzicht met de grootste merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo en Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Bekijk ook: Toppoint, Novoferm, Weinor, Deponti, Roma, Bece en Sunway, Schlappi, Milano, Lumenguard, Dickson, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Waadhoeke? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bespreken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker check je ook montagepartners en bedrijven in Harlingen, De Fryske Marren en Weststellingwerf.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over:

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Waadhoeke?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De huidige onkosten vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €650. Zonnescreens €220 per kozijn. Bij een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1175. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €805). Overige binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €125 per raampartij). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, het formaat, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, dessins en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Waadhoeke?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Waadhoeke. Hierbij komt er een capabele vakman die ieder raam inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman de producten volgens de documentatie bevestigen. Zo geniet je altijd van efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is voldoende, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8814Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie