Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sprang-Capelle vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Sprang-Capelle? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De tarieven starten bij zo’n €90,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel verschillende soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze verstrekken we gemiddelde kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Sprang-Capelle en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-sprang-capelle

Zonnescherm laten plaatsen in Sprang-Capelle

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Sprang-Capelle door een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het geheel op de goede manier opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je snel vakspecialisten uit de buurt. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk soort systeem je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het systeem. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of in de badkamer. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Sprang-Capelle en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De montage-specialist levert het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals besproken. Loop na of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Sprang-Capelle

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Sprang-Capelle wordt gekocht door mensen om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel materialen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €500 t/m €2675. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest bekende modellen.

Het installeren van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Noemenswaardig: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €875 t/m €2200.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties bedragen tussen de €425 t/m €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Sprang-Capelle komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten liggen tussen de €225 tot wel €1150.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale prijzen komen uit tussen de €310 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Sprang-Capelle.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Schrikt inbrekers af.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op de ambiance van gebouwen. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen komen uit tussen de €740 – €1650.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een fijne temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Sprang-Capelle: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen variëren tussen de €300 – €850. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos te installeren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te koop in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze bieden allerlei soorten zoals dakraam, verduisterende, elektrische, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €47,50 en €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sprang-Capelle: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Te koop in diverse stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en authentieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met onkosten van €105 tot zo’n €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan prijzen van €47,5 tot zo’n €150.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Sprang-Capelle: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel kleuren en materialen zoals bijv. aluminium, PVC, kunststof, bamboe, stof. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met onkosten van €85 oplopend tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals pvc, bamboe, stof, aluminium, kunststof. Toe te passen voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Van elegant tot robuust.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Sprang-Capelle voor jouw woning

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, vaste ramen, valramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten beginnen bij circa €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Sprang-Capelle geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, hordeur, rolhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten starten bij om en nabij de €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €700.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, valraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei onderdelen: het artikel, de materiaalsoort, de maximale lengte en de bediening. In het schema hierna tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Sprang-Capelle in juli 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€855 – €2100
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€350 – €1425
Screens2 – 4 meter breed€260 – €1125
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1250
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €160
Lamellen180 x 180 cm€80 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €220
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €330
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Sprang-Capelle. In het schema hieronder bekijk je een overzicht met de meest verkochte merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma & Formido, Wehkamp, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Ook interessant: Bece, Deponti, Roma, Novoferm, Toppoint, Husol & Copaco, Swela, Sunway, Milano, Dickson, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Waalwijk

Goedkope zonwering kopen in Sprang-Capelle? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna verstrekken we contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform check je ook montagepartners en verkooppunten in Riel, Raamsdonk en Drunen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest bestelde zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bekijk snel meer details over: Screens.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, designs en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Sprang-Capelle?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €270 per raam / kozijn. Kies je voor een terrasscherm betaal je al snel €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een gemiddeld rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €770). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, dessins en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Sprang-Capelle?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Sprang-Capelle. Hierbij komt er een deskundige installateur die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de vakman het zonnescherm juist installeren. Op die manier profiteer je van ideale zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met stang of band is acceptabel, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5144, 5160, 5161

Plaats een reactie