Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Raamsdonk vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Raamsdonk? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en kan je al kopen vanaf €85,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Vaak geeft een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen diverse producten. Op deze pagina verstrekken we een handig stappenplan waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens bekijk je de huidige tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Raamsdonk en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-raamsdonk

Zonnescherm laten plaatsen in Raamsdonk

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Raamsdonk via een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het product op de juiste manier aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je gemakkelijk vakspecialisten in de gemeente. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, energie besparen, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Raamsdonk en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. Het installatiebedrijf levert het knikarmscherm of de shutters zoals afgesproken. Toets of alles juist is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Raamsdonk

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Raamsdonk is heel erg handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse systemen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende kleuren en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 tot zo’n €2825. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest populaire keuzes.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Advies: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €900 tot €2175.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het comfort van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €375 – €1375.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Raamsdonk biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De prijzen bedragen tussen de €375 tot wel €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De onkosten liggen zo tussen de €290 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Raamsdonk.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het comfort van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op de ambiance van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De tarieven liggen tussen de €670 tot zo’n €1800.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Raamsdonk: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven variëren tussen de €380 tot €850. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, probleemloos op te hangen, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in verscheidene dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €65,00 en €165.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Raamsdonk: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en huiselijke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €110 tot €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een prijs van €52,5 tot zo’n €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Raamsdonk: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en materialen zoals hout, PVC, bamboe, kunststof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie onkosten van €67,5 tot wel €250.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals kunststof, bamboe, stof, hout, pvc. Perfect voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij circa €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Raamsdonk op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij €460. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Raamsdonk zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, hordeur, voorzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen beginnen bij circa €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €800.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, valraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere aspecten: het soort model, materiaalgebruik, de gewenste afmeting en de bediening. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Raamsdonk in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€835 – €2000
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€400 – €1375
Screens2 – 4 meter breed€265 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€330 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€45 – €155
Lamellen180 x 180 cm€65 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €200
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €320
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Raamsdonk. In de volgende tabel vind je een overzicht met de meest verkochte merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, IKEA, Karwei, Hornbach & Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Overweeg ook: Toppoint, Novoferm, Deponti, Husol, Roma, Weinor & Copaco, Dickson, Milano, Schlappi, Sunway, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Geertruidenberg

Goedkope zonwering kopen in Raamsdonk? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna bekijk je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website check je ook montagepartners en verkooppunten in Drunen, Waspik en Elshout.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest verkochte zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre & Terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Markiezen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in diverse kleuren, designs en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Raamsdonk?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige investeringen helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €700. Screens €220 per raam. Wanneer je kiest voor een terraszonwering betaal je al snel €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een standaard rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €825). Overige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €140 per raampartij). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. type systeem, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, dessins en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Raamsdonk?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Raamsdonk. Er komt dan een ervaren professional die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de professional het product op de goede manier installeren. Dankzij deze service profiteer je van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met stang of band werkt prima, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (met een draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4944, 5165

Plaats een reactie