Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waddinxveen vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Waddinxveen? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Het is er al vanaf €67,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is ideaal tegen hevige zon. Eveneens realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit ontzettend veel afzonderlijke modellen. Via onze site geven we een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop delen we gemiddelde kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Waddinxveen en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-waddinxveen

Zonnescherm laten plaatsen in Waddinxveen

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Waddinxveen door een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het product goed geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de voorkant of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest hippe oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Waddinxveen en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het montageteam. De installateur levert het terrasscherm of de shutters zoals gewenst. Controleer of het netjes is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Waddinxveen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Waddinxveen is ideaal om warmte in huis tegen te gaan. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele toepassingen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in velerlei dessins en afmetingen. De kosten variëren tussen de €300 tot wel €2650. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest handige toepassingen.

Ontdek het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €800 en €2100.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties variëren tussen de €425 tot €1375.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Waddinxveen is onmisbaar als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €250 en €1075.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte prijzen liggen zo tussen de €320 – €1325 voor rolluiken bestellen in Waddinxveen.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Altijd met goede garantie.

Details over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Dit is een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijzen variëren tussen de €600 en €1675.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in huis via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Waddinxveen: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €390 en €950. In de box hieronder beoordelen we de meest interessante producten.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, elektrische en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €62,50 en €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waddinxveen: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en huiselijke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan onkosten van €100 tot €400.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €52,5 oplopend tot €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Waddinxveen: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. In het assortiment zitten aanzienlijk veel kleuren en materialen als onder andere hout, kunststof, PVC, aluminium, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan onkosten van €85 tot €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van kunststof, pvc, stof, hout, aluminium. Toe te passen voor imposante / grote ramen en bij een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen starten vanaf €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Waddinxveen op maat

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, valramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen starten vanaf €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Waddinxveen zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij zo’n €77,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €700.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, schuifraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei opties: het type systeem, de materiaalsoort, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna bieden wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Waddinxveen in juli 2024.

Zonwering typeFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€805 – €2175
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€365 – €1300
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1375
Rolgordijn120 x 100 cm€80 – €155
Lamellen100 x 50 cm€65 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €230
Plisségordijnen100 x 180 cm€120 – €370
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Waddinxveen. In het volgende schema delen we een overzicht met de meest gekozen merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, Hubo, IKEA en FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum.
 • Check ook: Toppoint, Husol, Bece, Deponti, Roma, Novoferm en Schlappi, Swela, Lumenguard, Milano, Copaco, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Waddinxveen

Goedkope zonwering kopen in Waddinxveen? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder vergelijk je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website vind je ook fabrikanten en verkopers in Gouda, Westland en Lansingerland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras en Serre
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, vormen en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Waddinxveen?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Screens €220 per raam / kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €650). Een handmatig-rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €835). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 per kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale breedte, de bedieningsopties, materiaaltypes, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Waddinxveen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Waddinxveen. In die situaties komt een lokale expert die de raampartij opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur de zonwering fatsoenlijk bevestigen. Dankzij de montageservice profiteer je van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2740, 2741, 2742, 2743

Plaats een reactie