Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hillegom vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Hillegom? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €72,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan de wereld aan afzonderlijke modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast bieden we een kostenindicatie en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Hillegom en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-hillegom

Zonnescherm laten plaatsen in Hillegom

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hillegom door een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat de installatie juist bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers uit de buurt. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk model je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het gewenste model. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of in de badkamer. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Hillegom en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De vakman monteert het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals gewenst. Ga altijd na of alles juist is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Hillegom

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Hillegom is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere modellen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel dessins en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 – €2875. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest bekende toepassingen.

Het comfort van knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Belangrijk: dit model kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €875 tot zo’n €2250.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €425 t/m €1350.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Hillegom is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten liggen tussen de €400 tot €1075.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Het comfort van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijsindicaties bedragen tussen de €320 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Hillegom.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Enorm lange levensduur.

Offerte voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze hebben invloed op de uitstraling van huizen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De tarieven komen uit tussen de €740 – €1650.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Hillegom: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven komen uit tussen de €370 – €800. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te monteren, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende types zoals kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €65,00 – €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hillegom: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen bieden een luxe en unieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op tarieven van €105 tot €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op onkosten van €47,5 oplopend tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Hillegom: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel modellen en materialen als bijv. aluminium, stof, PVC, kunststof, bamboe. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie tarieven van €75 tot zo’n €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals aluminium, pvc, kunststof, bamboe, stof. Ideaal voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Hillegom direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €430. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €880.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Hillegom geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: inzethor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen beginnen bij zo’n €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €500.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei keuzes: het model, materiaaltypes, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna bespreken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hillegom in april 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2375
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1550
Screenstot 400 cm breed€250 – €975
Rolluik2 – 4 meter breed€320 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€70 – €170
Lamellen180 x 180 cm€75 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €210
Plisségordijnen195 cm breed€110 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Hillegom. Hierna vind je een overzicht met de meest verkochte merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Praxis, Hornbach en Formido, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Bol.com.
 • Bekijk ook: Novoferm, Toppoint, Husol, Deponti, Roma, Bece & Lumenguard, Copaco, Dickson, Swela, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Hillegom

Goedkope zonwering kopen in Hillegom? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende schema verstrekken we namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal bekijk je ook installateurs en bedrijven in Noordwijk, Lisse en Haarlemmermeer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest ideale buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, modellen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Hillegom?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €205 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een normaal rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €800). Budget binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de grootte (lengte en breedte), bediening, type materiaal, kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hillegom?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Hillegom. Hierbij komt er een ervaren installateur die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de professional de producten vakkundig installeren. Zo ben je verzekerd van effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met slinger of band is acceptabel, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2121, 2180, 2181, 2182

Plaats een reactie