Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Monnickendam vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Monnickendam? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is al verkrijgbaar voor €75,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen afzonderlijke soorten. Op dit portaal verstrekken we een praktische keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. In aanvulling daarop bieden we de huidige tarieven en een lijst met diverse zonwering specialisten in Monnickendam en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-monnickendam

Zonnescherm laten plaatsen in Monnickendam

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Monnickendam via een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de goede manier opgehangen wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je gemakkelijk specialisten in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Monnickendam en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De installateur plaatst het zonneschermen of de shutters op de afgesproken plekken. Test of het netjes is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Monnickendam

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Monnickendam is het meest geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Ook geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende artikelen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei designs en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 – €2700. In het stukje hierna bespreken we de meest moderne oplossingen.

Waar kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Noemenswaardig: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen schommelen tussen de €825 – €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €350 en €1350.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Monnickendam is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen variëren tussen de €225 t/m €1050.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijsindicaties liggen zo tussen de €350 – €1425 voor rolluiken bestellen in Monnickendam.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €660 tot zo’n €1975.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Monnickendam: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen variëren tussen de €340 – €800. In de box hieronder delen we veel info over de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, simpel te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €65,00 en €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Monnickendam: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en brocante uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met tarieven van €90 tot +/- €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een kostenplaatje van €57,5 tot wel €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Monnickendam: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden mega veel soorten en materialen zoals onder andere aluminium, stof, PVC, kunststof, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een tarief van €70 tot €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals kunststof, aluminium, hout, stof, pvc. Handig voor grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen beginnen bij circa €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Monnickendam met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij zo’n €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Monnickendam zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor, voorzethor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €750.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Vind de perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van verschillende thema’s: het soort systeem, het soort materiaal, het formaat en de bediening. Hieronder bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Monnickendam in juli 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2150
Uitvalschermtot 5 meter breed€355 – €1300
Screenstot 400 cm breed€280 – €950
Rolluik200 cm – 400 cm breed€290 – €1325
Rolgordijntot 3 meter breed€55 – €155
Lamellen100 x 250 cm€60 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €270
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €340
Prijsindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Monnickendam. In de tabel hieronder vind je uitleg over de grootste merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Hubo, IKEA, Karwei en Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Ook interessant: Weinor, Roma, Toppoint, Novoferm, Husol, Bece & Lumenguard, Copaco, Sunway, Swela, Milano, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Waterland

Goedkope zonwering kopen in Monnickendam? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna vergelijk je bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker vind je ook leveranciers en verkopers in Den Ilp, Katwoude en Volendam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de beste zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, modellen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Monnickendam?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale onkosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Buitenscreens €245 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €775). Budget opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: het model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, kleur en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Monnickendam?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Monnickendam. Hierbij komt er een deskundige vakman die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het zonnescherm op de juiste manier monteren. Zo heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is werkbaar, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (mobiele app, handzender, draaiknop, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1140, 1141

Plaats een reactie