Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waterland vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Waterland? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De prijzen beginnen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel diverse modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een uitgebreide keuzehulp dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze bekijk je een indicatie van de kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Waterland en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-waterland

Zonnescherm laten plaatsen in Waterland

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Waterland middels een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat de installatie volgens de documentatie aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je snel experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraakwerend, extra schaduw, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Waterland en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De montage-specialist hangt het terrasscherm of de jaloezieën zoals afgesproken. Test of het netjes is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Waterland

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Waterland wordt gebruikt om de zon en warmte te weren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige artikelen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei materialen en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 t/m €2900. In onderstaande alinea beoordelen we de beste modellen.

Offerte voor knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij het raam. Belangrijk: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De prijsindicaties schommelen tussen de €900 t/m €2075.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte tarieven variëren tussen de €325 – €1225.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Waterland is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Let op: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €350 tot €1050.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €340 en €1375 voor rolluiken bestellen in Waterland.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden het karakter van van de woning. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten liggen tussen de €700 en €1800.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Waterland: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen komen uit tussen de €300 – €850. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in tientallen kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt diverse varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €57,50 – €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waterland: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en rustieke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijs van €95 tot €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een tarief van €55 tot +/- €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Waterland: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel modellen en materialen zoals onder andere hout, kunststof, PVC, stof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met kosten van €72,5 tot +/- €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. hout, aluminium, kunststof, pvc, stof. Praktisch voor lange / grote ramen en matchen goed met een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten vanaf €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Waterland in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen starten vanaf €490. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Waterland zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor, lamellenhor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven beginnen bij circa €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, uitzetraam, schuifraam, valraam, tuimelraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van een aantal thema’s: de productcategorie, de materiaaltypes, het formaat en de bedieningsopties. In de tabel hieronder tref je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Waterland in juli 2024.

Zonwering typeGrootteKostenindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€805 – €2050
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€350 – €1375
Screens3 – 4 meter breed€280 – €1075
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1275
Rolgordijn150 x 100 cm€65 – €145
Lamellen180 x 180 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €260
Plisségordijnen140 cm breed€115 – €360
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Waterland. In de tabel hieronder tref je details over de meest bekende merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Praxis, Hubo, Karwei en Leen Bakker, Bol.com, Formido, FonQ, Wehkamp.
 • Check ook: Deponti, Husol, Bece, Weinor, Novoferm, Roma en Sunway, Lumenguard, Copaco, Swela, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Waterland

Goedkope zonwering kopen in Waterland? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel vergelijk je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker bekijk je ook montagepartners en bedrijven in Amstelveen, Landsmeer en Diemen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met jouw interieurstijl. We delen nu de meest verkochte zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, modellen en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Waterland?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele onkosten tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €600. Zonnescreens €285 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €750). Een basis rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €830). Overige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €145 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, dessins en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Waterland?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Waterland. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale montagepartner die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert de producten degelijk monteren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met een handslinger is op zich ok, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1153Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie