Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rumpt vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Rumpt? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is er al vanaf €52,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit ontzettend veel afzonderlijke systemen. Via deze website vind je een uitgebreid advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens check je een indicatie van de kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Rumpt en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-rumpt

Zonnescherm laten plaatsen in Rumpt

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Rumpt via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat alles volgens de documentatie aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel vakspecialisten in de regio. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere plaatsing achter het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Rumpt en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De monteur levert het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Test of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Rumpt

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Rumpt werkt het beste om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende modellen zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei designs en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 tot €2750. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest geziene modellen.

Informatie en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Tip: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €875 tot zo’n €2050.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven variëren tussen de €300 en €1275.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Rumpt is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De normale tarieven liggen tussen de €300 en €1100.

 • Bedekt het hele raam.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 types: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De tarieven komen uit tussen de €360 en €1250 voor rolluiken bestellen in Rumpt.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Adviezen over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale prijzen bedragen tussen de €650 tot €1775.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Rumpt: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten komen uit tussen de €320 en €875. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, eenvoudig te monteren, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Men biedt verschillende types zoals kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende en een duo rolgordijn. De prijzen komen uit tussen de €45,00 tot €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rumpt: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en rustieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht een kostenplaatje van €115 tot €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan tarieven van €62,5 tot €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Rumpt: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen als bijvoorbeeld PVC, aluminium, hout, kunststof, stof. Door de houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een prijs van €72,5 tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van kunststof, hout, aluminium, bamboe, stof. Ideaal voor imposante / grote ramen en bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven beginnen bij circa €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Rumpt met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €440 en kunnen oplopen tot €860.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Rumpt zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei onderdelen: de productcategorie, het soort materiaal, de maximale breedte en de manier van bedienen. Hierna verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Rumpt in april 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2150
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1400
Screenstot 400 cm breed€250 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1400
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €160
Lamellen100 x 250 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €200
Plisségordijnen100 x 150 cm€110 – €320
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Rumpt. In de volgende tabel tonen wij een aanvulling op de populairste merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Gamma, Praxis, IKEA & Formido, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
 • Check ook: Weinor, Husol, Novoferm, Roma, Deponti, Toppoint en Swela, Sunway, Schlappi, Dickson, Lumenguard, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in Rumpt? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna delen we bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker bekijk je ook installateurs en verkopers in Rhenoy, Enspijk en Beesd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de beste zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Plissegordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in meerdere kleuren, vormen en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Rumpt?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €550. Buitenscreens €200 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een basis rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €775). Betaalbare producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €100 per raam / kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de grootte van het systeem, soort bediening, materiaaltypes, designs en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Rumpt?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Rumpt. Hierbij komt er een lokale professional die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het product volgens de documentatie aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is acceptabel, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, mobiele app, handzender, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4156

Plaats een reactie