Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering West Betuwe vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in West Betuwe? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Je laat dit al plaatsen vanaf €77,50. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn bijzonder veel diverse modellen. Op deze pagina bieden we een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien delen we een indicatie van de kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in West Betuwe en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-west-betuwe

Zonnescherm laten plaatsen in West Betuwe

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in West Betuwe middels een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het scherm goed geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakmannen die werkzaam zijn in de regio. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en praktische manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit West Betuwe en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. Het installatiebedrijf plaatst de screens of de houten jaloezieën zoals gewenst. Controleer of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in West Betuwe

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering West Betuwe is het meest effectief om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere varianten zoals het rolluik schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse dessins en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 tot €2625. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de beste keuzes.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Advies: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €825 t/m €2200.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De kosten komen uit tussen de €425 – €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in West Betuwe is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven liggen zo tussen de €400 tot wel €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De kosten variëren tussen de €350 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in West Betuwe.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Werkt inbraakwerend.

Nieuwe markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van huizen. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De prijzen komen uit tussen de €740 tot €1600.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie West Betuwe: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen schommelen tussen de €360 en €875. In het stukje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt verschillende types zoals dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €57,50 en €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in West Betuwe: voor iedereen zelf te installeren.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen geven een warme en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie onkosten van €115 oplopend tot €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie onkosten van €55 tot €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën West Betuwe: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Leveranciers bieden ontzettend veel kleuren en materialen zoals kunststof, PVC, bamboe, hout, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht onkosten van €75 tot wel €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals aluminium, kunststof, stof, bamboe, hout. Perfect voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten beginnen bij zo’n €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in West Betuwe op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten beginnen bij €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in West Betuwe bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, inzethor, plissé hor, hordeur, rolhor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen beginnen bij circa €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €650.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere keuzes: het soort systeem, de materiaaltypes, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In de onderstaande tabel verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in West Betuwe in april 2024.

Categorie zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2175
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€395 – €1300
Screens2 – 4 meter breed€240 – €1075
Rolluik200 cm – 400 cm breed€305 – €1250
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €165
Lamellen100 x 250 cm€60 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €270
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €340
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in West Betuwe. In het schema hierna vind je een aanvulling op de populairste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach en Leen Bakker, Formido, FonQ, Bol.com, Kwantum.
 • Bekijk ook: Toppoint, Bece, Novoferm, Roma, Deponti, Weinor & Dickson, Schlappi, Milano, Swela, Lumenguard, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom West Betuwe

Goedkope zonwering kopen in West Betuwe? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema bespreken we bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website check je ook montagepartners en shops in Gorinchem, Culemborg en Neder-Betuwe.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij behoeft een vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, modellen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in West Betuwe?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte kosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Buitenscreens €250 op basis van één kozijn. Kies je voor een terraszonwering betaal je om en nabij de €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een instap-rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €760). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €145 per raam / kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. het product, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, kleuren en prints en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in West Betuwe?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in West Betuwe. Er komt dan een lokale professional die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hierna zal de expert het zonnescherm op de juiste manier installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van uitstekende zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4190, 4191Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie