Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Marum vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Marum? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit geweldig veel verschillende toepassingen. Op dit portaal vind je een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop doorzoek je een kostenindicatie en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Marum en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-marum

Zonnescherm laten plaatsen in Marum

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Marum door een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de juiste wijze aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe vakmannen in de regio. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Marum en regio. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De professional plaatst het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Ga altijd na of het netjes is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Inzicht in de kosten van raambekleders in Marum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Marum is de meest efficiënte manier om de warmte uit je huis te houden. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere producten zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €275 en €2825. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest handige systemen.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Met behulp van de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Noemenswaardig: dit model kan beschadigen bij harde wind. De verwachte prijzen komen uit tussen de €875 – €2225.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen variëren tussen de €375 – €1250.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Zeer windbestendig.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Marum komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten bedragen tussen de €400 – €1200.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Tips voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 modellen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €350 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Marum.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Werkt inbraakwerend.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. In de basis is het een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van huizen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €690 tot zo’n €1900.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Marum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen liggen tussen de €360 tot €850. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest gekozen installaties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te plaatsen, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in diverse dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn diverse varianten zoals transparante, waterafstotende, elektrische, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen komen uit tussen de €52,50 tot €185.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Marum: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een kostenplaatje van €90 tot zo’n €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Houd rekening met prijzen van €65 oplopend tot €170.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Marum: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit mega veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, aluminium, PVC, bamboe, stof. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een prijs van €70 tot wel €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van bamboe, stof, pvc, aluminium, hout. Geschikt voor grote ramen en sluiten goed aan op een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties starten bij gemiddeld €85 en lopen op tot €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Marum in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten beginnen bij €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €870.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Marum geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, hor met scharnier, rolhor, voorzethor, lamellenhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit model weert ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, schuifraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van meerdere thema’s: het soort systeem, de materiaalkeuze, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. In het schema hierna tonen wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Marum in juli 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2050
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€390 – €1350
Screens2 – 4 meter breed€240 – €950
Rolluiktot 4,5 meter breed€290 – €1450
Rolgordijn200 x 60 cm€45 – €165
Lamellen180 x 180 cm€55 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €280
Plisségordijnen190 cm breed€110 – €360
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Marum. In het overzicht hierna tref je informatie over de meest verkochte merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Hubo, Praxis en Kwantum, FonQ, Formido, Wehkamp, Bol.com.
 • Andere merken: Deponti, Roma, Weinor, Husol, Toppoint, Novoferm en Swela, Copaco, Schlappi, Milano, Dickson, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Marum? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna bespreken we contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal check je ook leveranciers en bedrijven in Midwolde, Nuis en Tolbert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Plissegordijnen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, soorten materialen en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Marum?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De verwachte onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €625. Screens €255 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een normaal rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €775). Voordelige producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €100 per raam / kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, de materiaaltypes, motiefjes en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Marum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Marum. Hierbij komt een ervaren monteur die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional de zonwering juist aanbrengen. Zo geniet je altijd van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt prima, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9363

Plaats een reactie