Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Feerwerd vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Feerwerd? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €67,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel afzonderlijke modellen. Op dit platform delen we een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze delen we een indicatie van de kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Feerwerd en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-feerwerd

Zonnescherm laten plaatsen in Feerwerd

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Feerwerd door een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het geheel fatsoenlijk opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je snel experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het systeem. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de voorkant of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Feerwerd en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De vakman levert het zonneschermen of gordijnen zoals overeengekomen. Ga altijd na of het product goed is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Feerwerd

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Feerwerd werkt erg goed om de warmte uit je huis te houden. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere toepassingen zoals het rolluik werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende designs en maten. Houd rekening met kosten tussen de €250 tot €2800. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest handige toepassingen.

Informatie over terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van twee uitdraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Let op: het systeem kan vies worden door regen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €800 – €2150.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €450 tot wel €1375.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Feerwerd biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De totale investeringen schommelen tussen de €350 tot wel €1100.

 • De cassette is klein en compact.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte kosten schommelen tussen de €290 en €1250 voor rolluiken bestellen in Feerwerd.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Werkt inbraakwerend.

De beste markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte tarieven liggen tussen de €680 tot wel €1975.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Feerwerd: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen schommelen tussen de €320 tot €925. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos zelf te plaatsen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er zijn diverse varianten zoals kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €60,00 en €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Feerwerd: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan tarieven van €105 tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht een tarief van €60 tot +/- €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Feerwerd: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse dessins en materialen zoals bijvoorbeeld stof, kunststof, PVC, bamboe, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met een tarief van €72,5 tot +/- €270.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van aluminium, kunststof, stof, hout, bamboe. Handig voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij zo’n €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Feerwerd professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, schuiframen, valramen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen starten bij gemiddeld €490 en kunnen oplopen tot €940.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Feerwerd zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hordeur, hor met scharnier, rolhor, voorzethor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties starten vanaf €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €500.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere factoren: het type model, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. Hieronder bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Feerwerd in juli 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2325
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€390 – €1400
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1375
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €175
Lamellen150 x 100 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€105 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Feerwerd. In de tabel hierna tref je details over de meest verkochte merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Gamma, Hubo en Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Andere merken: Bece, Roma, Toppoint, Deponti, Weinor, Husol & Copaco, Schlappi, Milano, Swela, Dickson, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Feerwerd? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder tref je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met leveranciers en verkooppunten in Lauwerzijl, Garnwerd en Saaksum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre & Terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in oneindig veel kleuren, dessins en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Feerwerd?

De tarieven van zonwering wisselen enorm. De normale kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Screens €290 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je ongeveer €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een standaard rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €785). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €145 op basis van 1 raam). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het product, de grootte van het systeem, soort bediening, het soort materiaal, dessins en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Feerwerd?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Feerwerd. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren montagepartner die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de montagepartner de zonwering op de juiste manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is voldoende, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9892

Plaats een reactie