Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Garnwerd vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Garnwerd? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Een goedkoop systeem is er al voor €60,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is geschikt om zonnestralen te weren. Meestal biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan tientallen verschillende soorten. Op deze pagina doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij bekijk je de huidige tarieven en namen van lokale zonwering specialisten in Garnwerd en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-garnwerd

Zonnescherm laten plaatsen in Garnwerd

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Garnwerd door een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie degelijk vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel vakspecialisten in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Garnwerd en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De vakman hangt het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Garnwerd

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Garnwerd is praktisch om de warmte uit je huis te houden. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel varianten zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 tot zo’n €2675. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest gekozen toepassingen.

Koopgids terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Belangrijk: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen liggen zo tussen de €850 tot wel €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties bedragen tussen de €325 en €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Garnwerd is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €275 tot wel €1075.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte prijzen komen uit tussen de €330 – €1375 voor rolluiken bestellen in Garnwerd.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze beïnvloeden de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale prijzen liggen zo tussen de €650 tot zo’n €1725.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Garnwerd: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen liggen tussen de €310 en €975. In deze koopgids behandelen we de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in tientallen dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende varianten zoals elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, waterafstotende, transparante en de duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €47,50 en €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Garnwerd: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Aanbod in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en rustieke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met een tarief van €95 tot zo’n €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met onkosten van €55 tot +/- €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Garnwerd: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten tientallen systemen en materialen zoals o.a. stof, kunststof, hout, aluminium, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht tarieven van €75 oplopend tot €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, aluminium, kunststof, stof, bamboe. Ideaal voor grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Garnwerd met exclusieve afwerking

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, ronde ramen, schuiframen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €870.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Garnwerd zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, plissé hor, hor met scharnier, rolhor, voorzethor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten beginnen bij circa €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €750.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2023

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 november 2023 hangen af van velerlei keuzes: het type model, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het overzicht hierna bespreken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Garnwerd in november 2023.

Model zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€845 – €2250
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€370 – €1450
Screens300 cm – 400 cm breed€285 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1425
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €175
Lamellen150 x 100 cm€55 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €240
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Garnwerd. In het overzicht hierna bieden wij details over de beste verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, IKEA, Gamma en Formido, Bol.com, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker.
 • Zie ook: Roma, Novoferm, Bece, Weinor, Husol, Deponti & Sunway, Schlappi, Dickson, Milano, Lumenguard, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Garnwerd? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bieden wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site vind je ook installateurs en verkooppunten in Saaksum, Appingedam en Ezinge.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij behoeft een vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Shutters.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in veel kleuren, modellen en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Garnwerd?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €650. Buitenscreens €285 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een normaal rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €840). Alternatieve opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €130 per raam / kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, het formaat, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Garnwerd?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Garnwerd. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele vakman die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman het zonnescherm goed monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van fantastische zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met opwindmechanisme werkt prima, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 november 2023
Postcodegebied: 9893

Plaats een reactie