Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ezinge vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Ezinge? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is al verkrijgbaar voor €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik werkt erg goed tegen hevige zon. Ook realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan enorm veel diverse soorten. Via onze site geven we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook delen we een kostenindicatie en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Ezinge en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-ezinge

Zonnescherm laten plaatsen in Ezinge

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ezinge door een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat alles juist bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met experts uit de buurt. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het systeem. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en handigste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Ezinge en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. De installateur installeert de screens of de rolgordijnen zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of alles juist is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Ezinge

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Ezinge is ideaal om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse toepassingen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei materialen en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 – €2525. In het volgende hoofdstuk delen we veel info over de meest moderne types.

Het kopen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven om te zitten. Advies: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen bedragen tussen de €875 t/m €2200.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De onkosten bedragen tussen de €325 – €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Ezinge is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €275 tot zo’n €1150.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 modellen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven liggen zo tussen de €360 – €1475 voor rolluiken bestellen in Ezinge.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Korte info over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij monumenten. Ze geven een boost aan het karakter van van het huis. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De kosten liggen zo tussen de €680 en €1725.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Ezinge: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten komen uit tussen de €310 – €975. In deze koopgids behandelen we de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos te monteren, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt allerlei types zoals waterafstotende, dakraam, verduisterende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €57,50 en €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ezinge: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in diverse stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en huiselijke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht tarieven van €95 tot €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht een prijs van €65 tot zo’n €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Ezinge: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit diverse modellen en materialen zoals bijv. kunststof, PVC, hout, stof, aluminium. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een prijs van €70 tot zo’n €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van hout, kunststof, bamboe, aluminium, pvc. Praktisch voor kolossale / grote ramen en bij een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €80 en kunnen oplopen tot €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Ezinge op maat gemaakt

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven starten bij gemiddeld €410 en kunnen oplopen tot €890.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Ezinge zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, hordeur, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij circa €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via diverse aspecten: het model, materiaaltypes, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ezinge in mei 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€840 – €2275
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€400 – €1450
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€300 – €1400
Rolgordijn120 x 100 cm€60 – €170
Lamellen200 x 250 cm€45 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €200
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Ezinge. In de onderstaande tabel bieden wij details over de meest gekozen merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma, IKEA en Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Overige merken: Deponti, Weinor, Novoferm, Husol, Bece, Toppoint & Dickson, Lumenguard, Sunway, Milano, Swela, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Ezinge? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder tref je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website check je ook installateurs en verkopers in Niehove, Feerwerd en Lauwerzijl.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest praktische zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Ezinge?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde prijzen bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Screens €290 per raam / kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een basis rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €820). Betaalbare opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de maximale lengte, de bedieningsopties, materiaalgebruik, motiefjes en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Ezinge?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Ezinge. In die situaties komt een deskundige vakman die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de producten op de goede manier vastzetten. Met deze klusservice heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een handmatige bediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9891

Plaats een reactie