Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Appingedam vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Appingedam? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is er al vanaf €85,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel afzonderlijke soorten. Via deze website check je een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens vind je gemiddelde tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Appingedam en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-appingedam

Zonnescherm laten plaatsen in Appingedam

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Appingedam middels een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het scherm fatsoenlijk aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je snel vakspecialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Appingedam en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. De specialist levert het knikarmscherm of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Check of het volgens de handleiding is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Appingedam

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Appingedam is heel erg handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel producten zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze dessins en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 – €2875. In onderstaande alinea bespreken we de meest populaire systemen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Tip: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte kosten bedragen tussen de €900 tot €2125.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten liggen tussen de €300 en €1200.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Appingedam is ideaal als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €375 tot wel €1175.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €310 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Appingedam.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze dragen bij aan de sfeer van het gebouw. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten liggen zo tussen de €670 t/m €1950.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Appingedam: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten variëren tussen de €340 en €900. In het onderstaande stuk bespreken we de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, snel en simpel aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan allerlei soorten zoals waterafstotende, transparante, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €47,50 en €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Appingedam: eenvoudig zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een kostenplaatje van €100 tot zo’n €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een prijskaartje van €57,5 tot €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Appingedam: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Je kunt kiezen uit tientallen modellen en materialen als o.a. aluminium, kunststof, PVC, bamboe, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een kostenplaatje van €65 oplopend tot €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. bamboe, aluminium, kunststof, pvc, stof. Geschikt voor kolossale / grote ramen en bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Appingedam voor jouw woning

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties starten bij gemiddeld €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Appingedam zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, rolhor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €500.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd via verschillende factoren: het type model, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het overzicht hierna bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Appingedam in juli 2024.

Categorie zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€805 – €2325
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€355 – €1250
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1425
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €140
Lamellen250 x 250 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €210
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Appingedam. In het overzicht hierna vind je een overzicht met de meest bekende merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei, Gamma en FonQ, Wehkamp, Formido, Bol.com, Kwantum.
 • Andere merken: Novoferm, Toppoint, Weinor, Roma, Deponti, Bece en Dickson, Sunway, Swela, Milano, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts in regio van Eemsdelta

Goedkope zonwering kopen in Appingedam? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje bespreken we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vergelijk je ook montagepartners en showrooms in Ezinge, Krewerd en Feerwerd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest handige zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in veel kleuren, motiefjes en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Appingedam?

De verwachte prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard prijzen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Screens €245 per kozijn. In het geval van een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een standaard rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €800). Alternatieve opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale bedragen zijn afhankelijk van; type systeem, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, de materiaalsoort, kleur en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Appingedam?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Appingedam. Hierbij komt er een ervaren vakman die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het zonnescherm volgens de documentatie monteren. Zo heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met slinger werkt in de basis mooi, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9900, 9901, 9902, 9903

Plaats een reactie