Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Niehove vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Niehove? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €52,50. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm werkt erg goed om zonnestralen te weren. Soms realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben immens veel verschillende producten. Via deze website geven we een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij vind je de geschatte kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Niehove en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-niehove

Zonnescherm laten plaatsen in Niehove

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Niehove middels een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel op de juiste manier aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met experts in de regio. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het gekozen product. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Niehove en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De professional levert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals gewenst. Ga altijd na of het volgens de handleiding is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Niehove

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Niehove is ideaal om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende systemen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei designs en groottes. De kosten variëren tussen de €500 tot zo’n €2500. In de koopgids hierna bespreken we de meest handige toepassingen.

Bestellen van terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Let op: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijsindicaties komen uit tussen de €875 en €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijsindicaties liggen tussen de €475 tot zo’n €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Niehove biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De totale investeringen liggen tussen de €350 tot wel €1150.

 • Bedekt het hele raam.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €250 en €1500 voor rolluiken bestellen in Niehove.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Nieuwe markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze beïnvloeden de ambiance van het pand. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale prijzen liggen tussen de €740 tot wel €1750.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een comfortabele temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Niehove: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven komen uit tussen de €380 – €850. Bijgaand beoordelen we de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos aan te brengen, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €45,00 – €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Niehove: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie prijzen van €115 tot €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan onkosten van €52,5 tot €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Niehove: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit oneindig veel systemen en materialen als onder andere stof, bamboe, hout, aluminium, kunststof. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie een tarief van €82,5 tot zo’n €250.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals hout, pvc, bamboe, kunststof, stof. Toe te passen voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Niehove professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij €420 en bedragen voor een luxe model zo’n €850.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Niehove geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, plissé hor, voorzethor, rolhor, lamellenhor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Deze weert insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven starten bij gemiddeld €65 en kunnen oplopen tot €600.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van velerlei keuzes: het soort model, de materiaaltypes, de gewenste afmeting en de bedieningsopties. Hierna bekijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Niehove in juli 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€855 – €2325
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€385 – €1400
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€285 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €165
Lamellen200 x 200 cm€55 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €210
Plisségordijnen100 breed€110 – €310
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Niehove. Hierna bekijk je een overzicht met de populairste merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo & Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Overige merken: Roma, Deponti, Bece, Husol, Weinor, Toppoint en Schlappi, Lumenguard, Milano, Swela, Sunway, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Niehove? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel tref je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website check je ook installatiepartners en bedrijven in Kommerzijl, Lauwerzijl en Den Ham.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest gekochte buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Binnenzonwering.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in diverse kleuren, stoffen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Niehove?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De verwachte investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Zonnescreens €230 per kozijn. In het geval van een zonnescherm betaal je al snel €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een normaal rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €775). Voordelige opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €135 per raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het model, de maximale lengte, de bedieningsopties, het soort materiaal, kleuren en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Niehove?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Niehove. In dat geval komt in gediplomeerde professional die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de vakman het product vakkundig installeren. Op die manier ben je verzekerd van ideale zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met een handslinger is werkbaar, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (met een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9884

Plaats een reactie