Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Briltil vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Briltil? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Je laat dit al plaatsen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm werkt erg goed om je woning koel te houden. Daarnaast creëert een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben immens veel diverse combinaties. Via deze website kan je aan de slag met een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens delen we de geschatte kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Briltil (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Minder last van inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-briltil

Zonnescherm laten plaatsen in Briltil

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Briltil via een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie degelijk vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het product. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en innovatiefste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Briltil en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De monteur monteert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals besproken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Briltil

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Briltil is praktisch om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende artikelen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €300 – €2525. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne keuzes.

De beste terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Advies: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijsindicaties liggen zo tussen de €925 tot zo’n €2100.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen variëren tussen de €475 tot €1325.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Bediening met motor is mogelijk.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Briltil komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale prijzen komen uit tussen de €350 tot zo’n €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De kosten variëren tussen de €330 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Briltil.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Tips voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op de ambiance van woonhuizen. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De totale investeringen liggen zo tussen de €640 – €1925.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Briltil: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven variëren tussen de €380 en €825. In het stukje hieronder bespreken we de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt diverse modellen zoals waterafstotende, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende en het duo rolgordijn. De tarieven schommelen tussen de €47,50 – €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Briltil: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en rustieke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie prijsindicaties van €105 tot zo’n €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €60 tot zo’n €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Briltil: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Leveranciers bieden tientallen dessins en materialen zoals o.a. hout, PVC, stof, aluminium, kunststof. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een kostenplaatje van €75 oplopend tot €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals hout, pvc, aluminium, stof, kunststof. Praktisch voor grote ramen en bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten beginnen bij zo’n €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Briltil voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen, valramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen starten bij om en nabij de €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Briltil zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, hordeur, plissé hor, rolhor, voorzethor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit model weert muggen, vliegen en ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen beginnen bij circa €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €500.

 • Te monteren op: vast raam, schuifraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse zaken: het type systeem, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In het volgende schema tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Briltil in juli 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2150
Uitvalschermtot 5 meter breed€385 – €1600
Screens100 cm – 300 cm breed€270 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1225
Rolgordijn200 x 60 cm€75 – €165
Lamellen200 x 200 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €250
Plisségordijnen100 x 180 cm€110 – €310
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Briltil. In het schema hieronder bieden wij een aanvulling op de meest verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Gamma, Praxis, Hubo & Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, FonQ.
 • Ook interessant: Bece, Roma, Deponti, Weinor, Novoferm, Toppoint en Dickson, Schlappi, Lumenguard, Milano, Copaco, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Briltil? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder tref je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal vind je ook monteurs en shops in Thesinge, Enumatil en Garmerwolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Houten jaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, designs en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Briltil?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard kosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €575. Zonnescreens €250 per raampartij. Kies je voor een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €255 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €755). Budget gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €125 per kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, het formaat, bediening, de materiaalsoort, prints en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Briltil?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Briltil. In dat geval komt in capabele montagepartner die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de professional het zonnescherm goed vastzetten. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met slinger of band werkt prima, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9805

Plaats een reactie