Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Warfstermolen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Warfstermolen? Zonwering is er voor binnen en buiten en is er al vanaf €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is praktisch om je woning koel te houden. Ook win je met een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit de wereld aan afzonderlijke oplossing. Op dit portaal kan je aan de slag met een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien geven we een kostenindicatie en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Warfstermolen (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-warfstermolen

Zonnescherm laten plaatsen in Warfstermolen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Warfstermolen door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de juiste manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe leveranciers in de gemeente. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het systeem. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Warfstermolen en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De installateur hangt het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Controleer of het product goed is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Warfstermolen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Warfstermolen is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende toepassingen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in veel kleuren en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot zo’n €2550. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest praktische keuzes.

Genieten van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Let op: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De normale tarieven komen uit tussen de €925 tot €2150.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €450 en €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Warfstermolen is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De normale prijzen liggen zo tussen de €350 tot zo’n €1050.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Korte info over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De totale investeringen bedragen tussen de €290 – €1475 voor rolluiken bestellen in Warfstermolen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Offerte voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op de uitstraling van de woning. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven variëren tussen de €650 tot €1875.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Warfstermolen: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties variëren tussen de €390 tot €900. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel te monteren, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in meerdere designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals lichtdoorlatende, elektrische, transparante, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €47,50 en €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Warfstermolen: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Te koop in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen geven een luxe en rustieke uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie onkosten van €115 oplopend tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met tarieven van €52,5 tot wel €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Warfstermolen: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten diverse soorten en materialen zoals bijv. aluminium, stof, PVC, hout, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op prijsindicaties van €85 tot zo’n €210.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van aluminium, kunststof, bamboe, pvc, hout. Geschikt voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen starten vanaf €50 en kunnen oplopen tot €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Warfstermolen op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Warfstermolen geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten beginnen bij zo’n €82,5 en lopen op tot €625.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere aspecten: de productcategorie, het soort materiaal, de afmeting en afwerking plus bediening. In het volgende blokje delen we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Warfstermolen in juli 2024.

Zonwering typeGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2350
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€360 – €1550
Screens1 – 4 meter breed€270 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1400
RolgordijnTot 300 cm breed€60 – €160
Lamellen200 x 250 cm€55 – €205
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €240
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €370
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Warfstermolen. Hierna vergelijk je een aanvulling op de meest bekende merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, IKEA, Praxis & FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Formido, Bol.com.
 • Overweeg ook: Husol, Toppoint, Deponti, Weinor, Bece, Novoferm en Sunway, Swela, Copaco, Dickson, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in regio van Noardeast-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Warfstermolen? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna vind je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform vergelijk je ook installatiepartners en bedrijven in Pieterzijl, Munnekezijl en Visvliet.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest handige zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, stoffen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Warfstermolen?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Screens €250 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €450. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €800). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per raam / kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, het formaat, soort bediening, de materiaalsoort, kleuren en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Warfstermolen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Warfstermolen. Hierbij komt er een gespecialiseerde vakman die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het systeem juist ophangen. Op die manier heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handmatige bediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met een handslinger is werkbaar, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken of screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9852

Plaats een reactie