Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Uffelte vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Uffelte? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €92,50. Goede buitenzonwering als een rolluik werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Tevens geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan de wereld aan diverse combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens check je de geschatte kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Uffelte (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-uffelte

Zonnescherm laten plaatsen in Uffelte

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Uffelte middels een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel op de juiste wijze vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest comfortabele optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Uffelte en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De vakman hangt het terrasscherm of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het product goed is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Uffelte

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Uffelte is zeer handig om de zon en warmte te weren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige varianten zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse dessins en groottes. De kosten variëren tussen de €400 tot wel €2900. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest populaire toepassingen.

Informatie over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Tip: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De verwachte kosten komen uit tussen de €825 en €2225.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een uitkomst voor kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven variëren tussen de €300 tot €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Uffelte is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven liggen tussen de €375 t/m €1200.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Te integreren in het kozijn.

Nieuwe rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €310 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Uffelte.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het kopen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van het pand. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €670 en €1875.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Uffelte: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties liggen tussen de €390 en €925. In de box hieronder beoordelen we de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te bevestigen, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn allerlei soorten zoals transparante, elektrische, verduisterende, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €45,00 – €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Uffelte: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met onkosten van €110 oplopend tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €52,5 tot +/- €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Uffelte: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals bijv. hout, aluminium, bamboe, PVC, kunststof. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met kosten van €67,5 tot €200.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, bamboe, stof, hout, aluminium. Praktisch voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €55 en lopen op tot €205.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Uffelte voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, valramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen beginnen bij €410. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Uffelte zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €72,5 en lopen op tot €675.

 • Te monteren op: valraam, draairaam, vast raam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De tofste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal keuzes: de productcategorie, type materiaal, het formaat en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Uffelte in juni 2024.

Type zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€850 – €2200
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€375 – €1325
Screens200 cm – 400 cm breed€255 – €1125
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1250
Rolgordijn200 x 60 cm€75 – €170
Lamellen150 x 100 cm€70 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €240
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Uffelte. In de onderstaande tabel bieden wij een aanvulling op de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis & Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Zie ook: Toppoint, Bece, Roma, Weinor, Novoferm, Deponti & Sunway, Swela, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Westerveld

Goedkope zonwering kopen in Uffelte? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel delen we bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen ze je advies geven. Via dit platform check je ook leveranciers en bedrijven in Havelte, Diever en Darp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest verkochte zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras en Serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De beste zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Uffelte?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard onkosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €650. Zonnescreens €285 op basis van 1 raam. In het geval van een terrasscherm betaal je om en nabij de €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een instap-rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €795). Betaalbare binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €130 per raam / kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleuren en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Uffelte?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Uffelte. In dat geval komt in deskundige expert die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de monteur het systeem op de juiste manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met stang of band is voldoende, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7975

Plaats een reactie