Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ter Apel vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Ter Apel? Zonwering heb je voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is ideaal om zonnestralen te weren. Ook creëert een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan bijzonder veel afzonderlijke modellen. Via onze site kan je aan de slag met een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop verstrekken we de huidige tarieven en een lijst met lokale zonwering specialisten in Ter Apel en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-ter-apel

Zonnescherm laten plaatsen in Ter Apel

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ter Apel via een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het scherm fatsoenlijk aangesloten wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je razendsnel experts in de regio. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het systeem. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Ter Apel en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De installateur plaatst de screens of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Inzicht in de kosten van raambekleders in Ter Apel

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Ter Apel is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse varianten zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei dessins en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 tot wel €2825. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de beste systemen.

Tips voor knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Tip: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De onkosten komen uit tussen de €800 tot €2000.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen variëren tussen de €450 – €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Ter Apel is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €375 en €1125.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties liggen tussen de €270 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Ter Apel.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

Offerte voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij brocante woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van (bedrijfs)panden. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De tarieven bedragen tussen de €640 tot zo’n €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Ter Apel: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten variëren tussen de €350 en €850. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest populaire opties.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos aan te brengen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn verschillende types zoals transparante, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €47,50 tot €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ter Apel: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en brocante ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op prijzen van €95 tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een kostenplaatje van €50 tot €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Ter Apel: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit gigantisch veel vormen en materialen als aluminium, kunststof, hout, PVC, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie prijzen van €75 oplopend tot €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals kunststof, pvc, stof, hout, aluminium. Handig voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij circa €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Ter Apel inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, valramen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten starten bij om en nabij de €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Ter Apel zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, rolhor, voorzethor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €500.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Gratis een aanbieding op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via allerlei aspecten: het type systeem, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ter Apel in mei 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€865 – €2100
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€385 – €1525
Screens1 – 4 meter breed€245 – €1200
Rolluiktot 4 meter breed€295 – €1450
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €150
Lamellen100 x 250 cm€75 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €230
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €310
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Ter Apel. In de volgende tabel bieden wij een toelichting op de meest gekozen merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, IKEA & Formido, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Overige merken: Husol, Weinor, Roma, Bece, Deponti, Toppoint & Schlappi, Copaco, Swela, Dickson, Sunway, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Westerwolde

Goedkope zonwering kopen in Ter Apel? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel delen we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vind je ook installatiepartners en verkooppunten in Vlagtwedde, Ter Apelkanaal en Bourtange.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in veel kleuren, materiaaltypes en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Ter Apel?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De geschatte investeringen hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €600. Buitenscreens €205 per raam. In het geval van een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €300 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €840). Budget producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, designs en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Ter Apel?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Ter Apel. Dan komt er een gespecialiseerde expert die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman het product op de juiste manier monteren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met een handslinger is acceptabel, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9560, 9561

Plaats een reactie