Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vlagtwedde vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Vlagtwedde? Zonwering heb je voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is geschikt om zonnestralen te weren. Mogelijk realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel diverse producten. Op dit portaal check je een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop bekijk je de geschatte kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Vlagtwedde (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-vlagtwedde

Zonnescherm laten plaatsen in Vlagtwedde

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Vlagtwedde middels een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel volgens de documentatie bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Vlagtwedde en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor het montageteam. Het installatiebedrijf hangt het knikarmscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Ga altijd na of het product goed is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Vlagtwedde

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Vlagtwedde wordt gebruikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse toepassingen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei designs en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 tot wel €2825. In onderstaande alinea delen we veel info over de meest handige keuzes.

Meer informatie over knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via de knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Let op: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De kosten komen uit tussen de €800 tot wel €2050.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen komen uit tussen de €325 t/m €1350.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Vlagtwedde is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €275 tot €1125.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €250 tot €1250 voor rolluiken bestellen in Vlagtwedde.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Tips voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze dragen bij aan de ambiance van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €690 tot €1700.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een fijne temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Vlagtwedde: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen komen uit tussen de €340 tot €800. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de meest populaire producten.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt diverse varianten zoals waterafstotende, elektrische, dakraam, verduisterende, transparante, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De tarieven liggen zo tussen de €47,50 – €150.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vlagtwedde: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en huiselijke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op tarieven van €95 tot zo’n €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan prijsindicaties van €52,5 tot €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Vlagtwedde: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit mega veel vormen en materialen als onder andere bamboe, hout, stof, aluminium, PVC. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan tarieven van €65 tot €240.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals pvc, kunststof, bamboe, stof, aluminium. Ideaal voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Vlagtwedde inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven starten vanaf €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Vlagtwedde bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: inzethor, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten bij gemiddeld €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €650.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via een aantal onderdelen: het soort product, materiaaltypes, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna tref je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Vlagtwedde in mei 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2075
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€390 – €1275
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1400
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €155
Lamellen200 x 180 cm€55 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €220
Plisségordijnen150 cm breed€115 – €320
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Vlagtwedde. In het volgende schema delen we informatie over de meest verkochte merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis en Bol.com, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Kwantum.
 • Ook interessant: Husol, Weinor, Deponti, Roma, Novoferm, Toppoint & Milano, Copaco, Sunway, Swela, Lumenguard, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Westerwolde

Goedkope zonwering kopen in Vlagtwedde? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema bekijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker ontdek je ook installatiepartners en verkopers in Ellertshaar, Bourtange en Ees.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in praktisch alle kleuren, motiefjes en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Vlagtwedde?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Zonnescreens €225 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een standaard rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €820). Voordelige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €115 per kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, het materiaal, vormen / kleuren en montagekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Vlagtwedde?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Vlagtwedde. Dan komt er een lokale professional die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Hierna zal de installateur het systeem juist ophangen. Dankzij deze service geniet je van goede zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met slinger werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9540, 9541

Plaats een reactie