Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Lier vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in De Lier? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Het is er al vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Soms realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit bijzonder veel diverse soorten. Op dit portaal doorzoek je een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien bekijk je gemiddelde kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in De Lier en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-de-lier

Zonnescherm laten plaatsen in De Lier

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in De Lier middels een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel op de juiste wijze vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk vakspecialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit De Lier en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De specialist levert de screens of de plissés zoals overeengekomen. Toets of de totale constructie correct is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in De Lier

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering De Lier is ideaal om warmte in huis te voorkomen. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 tot €2750. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest verkochte keuzes.

Offerte voor terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven op het terras. Let op: dit model kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten bedragen tussen de €925 tot zo’n €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte tarieven komen uit tussen de €350 t/m €1300.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in De Lier is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €375 tot €1150.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Te integreren in het kozijn.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijzen liggen tussen de €320 – €1225 voor rolluiken bestellen in De Lier.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Schrikt inbrekers af.

Korte info over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. In de basis is het een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten variëren tussen de €600 tot zo’n €1900.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie De Lier: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €360 en €800. In het bijgaande stukje behandelen we de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te installeren, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in oneindig veel kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen diverse modellen zoals dakraam, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €60,00 en €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Lier: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan kosten van €115 tot €325.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €55 tot €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën De Lier: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel soorten en materialen zoals onder andere kunststof, hout, PVC, aluminium, bamboe. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan onkosten van €77,5 oplopend tot €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals bamboe, pvc, aluminium, kunststof, stof. Praktisch voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij circa €70 en kunnen oplopen tot €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in De Lier voor een unieke uitstraling

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, valramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven starten vanaf €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in De Lier zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, hordeur, inzethor, voorzethor, rolhor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €775.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, schuifraam, tuimelraam, vast raam, valraam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 hangen af van velerlei keuzes: het model, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en afwerking plus bediening. In het volgende schema bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in De Lier in maart 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€845 – €2250
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€365 – €1400
Screens1 – 4 meter breed€275 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1325
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €160
Lamellen180 x 180 cm€45 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €240
Plisségordijnen150 cm breed€110 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in De Lier. Hieronder bespreken we informatie over de meest verkochte merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Karwei, Hornbach en FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Check ook: Weinor, Toppoint, Roma, Bece, Novoferm, Deponti & Swela, Schlappi, Sunway, Dickson, Milano, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Westland

Goedkope zonwering kopen in De Lier? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema bekijk je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker check je ook montagepartners en winkels in Naaldwijk, Monster en Honselersdijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de individuele ruimte. We delen nu de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, modellen en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in De Lier?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De verwachte tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Zonnescreens €225 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een instap-rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €825). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €100 op basis van één kozijn). De totale prijzen hangen af van: het model, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in De Lier?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in De Lier. Er komt dan een gespecialiseerde installateur die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de montagepartner het model volgens de documentatie monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met slinger of band is voldoende, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 2678

Plaats een reactie