Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Monster vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Monster? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn enorm veel verschillende producten. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een concreet advies waar we alle soorten systemen behandelen. Ook verstrekken we de huidige tarieven en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Monster en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-monster

Zonnescherm laten plaatsen in Monster

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Monster door een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat alles goed aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk leveranciers in de gemeente. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het gekozen product. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en comfortabelste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Monster en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De specialist installeert het zonneschermen of de duettes zoals jij dat wilt. Loop na of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Monster

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Monster is het meest effectief om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige producten zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende materialen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 tot wel €2625. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de beste systemen.

Het installeren van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Let op: het systeem kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen liggen zo tussen de €875 en €2150.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen komen uit tussen de €400 en €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Monster is een goed alternatief als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De kosten liggen zo tussen de €225 – €1000.

 • Bedekt het hele raam.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Ontdek het gemak van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De kosten variëren tussen de €300 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Monster.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Werkt inbraakwerend.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan de ambiance van (bedrijfs)panden. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De totale investeringen schommelen tussen de €640 tot zo’n €1625.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Monster: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven variëren tussen de €360 en €875. Bijgaand lees je informatie over de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in veel designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden diverse modellen zoals verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, elektrische en een duo rolgordijn. De kosten schommelen tussen de €45,00 tot €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Monster: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op prijzen van €95 tot zo’n €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht een kostenplaatje van €65 tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Monster: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel vormen en materialen zoals onder andere hout, kunststof, PVC, bamboe, aluminium. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met onkosten van €75 tot €260.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. stof, aluminium, kunststof, pvc, hout. Perfect voor imposante / grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten beginnen bij zo’n €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Monster inclusief plaatsing

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €850.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Monster bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, inzethor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Deze houdt insecten buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij circa €82,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, valraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De leukste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere factoren: het soort product, het materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het schema hierna vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Monster in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2275
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€370 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€275 – €950
Rolluik200 cm – 400 cm breed€290 – €1450
Rolgordijn200 x 60 cm€50 – €170
Lamellen100 x 250 cm€45 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €210
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €320
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Monster. In het volgende schema delen we uitleg over de meest bekende merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei, IKEA & FonQ, Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum.
 • Zie ook: Bece, Roma, Husol, Deponti, Toppoint, Novoferm en Milano, Copaco, Swela, Schlappi, Sunway, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Westland

Goedkope zonwering kopen in Monster? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna verstrekken we bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Via deze website vind je ook installatiepartners en verkopers in Honselersdijk, Ter Heijde en Maasdijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij jouw stijl. We gaan nu verder in op de beste zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: het type raam, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in veel kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Monster?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De actuele prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Screens €220 per raam / kozijn. Kies je voor een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1025. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €625). Een normaal rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €820). Gunstiger geprijsde keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €140 per kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Monster?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Monster. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde vakman die ieder raam bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert de zonwering volgens de documentatie vastzetten. Met deze klusservice geniet je van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2680, 2681

Plaats een reactie