Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ter Heijde vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Ter Heijde? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en kan je al kopen vanaf €95,00. Goede buitenzonwering als een screen is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Tevens win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je immens veel afzonderlijke toepassingen. Via onze site delen we een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop vind je gemiddelde tarieven en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Ter Heijde en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-ter-heijde

Zonnescherm laten plaatsen in Ter Heijde

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ter Heijde door een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat alles juist geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je snel vakspecialisten uit de buurt. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en praktische mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Ter Heijde en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de monteurs. Het installatiebedrijf levert het terrasscherm of de rolgordijnen zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Ter Heijde

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Ter Heijde is de meest efficiënte manier om de zon en warmte te weren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse varianten zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei materialen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 tot €2950. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest geziene keuzes.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Noemenswaardig: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijsindicaties variëren tussen de €900 tot zo’n €2125.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven liggen tussen de €325 – €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Ter Heijde is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De prijzen variëren tussen de €300 – €1175.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Te integreren in het kozijn.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale tarieven liggen zo tussen de €260 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Ter Heijde.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van de woning. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De totale investeringen schommelen tussen de €620 tot wel €1975.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een comfortabele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Ter Heijde: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven schommelen tussen de €310 – €850. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, transparante, waterafstotende, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijzen variëren tussen de €62,50 en €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ter Heijde: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en landelijke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met kosten van €95 tot wel €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan een prijskaartje van €50 tot zo’n €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Ter Heijde: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. In het assortiment zitten oneindig veel soorten en materialen zoals o.a. stof, bamboe, aluminium, kunststof, hout. Met houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een kostenplaatje van €80 tot zo’n €230.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van bamboe, kunststof, hout, stof, pvc. Perfect voor imposante / grote ramen en bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij circa €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Ter Heijde met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven starten bij om en nabij de €430. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €870.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Ter Heijde bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, hordeur, rolhor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant weert insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen beginnen bij €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Breed inzetbaar: valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 hangen af van een aantal thema’s: het soort systeem, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. Hieronder delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ter Heijde in april 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€855 – €2150
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€390 – €1625
Screens3 – 4 meter breed€260 – €1050
Rolluik2 – 4 meter breed€305 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €145
Lamellen250 x 250 cm€50 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €200
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Ter Heijde. In de onderstaande tabel delen we uitleg over de beste verkochte merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Hornbach, Karwei en FonQ, Formido, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Check ook: Husol, Deponti, Weinor, Bece, Novoferm, Roma & Milano, Lumenguard, Sunway, Dickson, Copaco, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Westland

Goedkope zonwering kopen in Ter Heijde? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna bieden wij adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker bekijk je ook montagebedrijven en bedrijven in Maasdijk, Poeldijk en De Lier.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de stijl van de woning. We beschrijven nu de beste zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Er zijn allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bekijk snel meer details over: Buitenzonwering.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de stijl van de woning en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in meerdere kleuren, stoffen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Ter Heijde?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Buitenscreens €255 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een basis rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €835). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €110 per raam). De totale bedragen worden beïnvloed door: het product, de maximale breedte, de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleur en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Ter Heijde?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Ter Heijde. Dan komt er een capabele montagepartner die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het model degelijk monteren. Op die manier ben je zeker van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met slinger of band is acceptabel, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken & schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2684

Plaats een reactie