Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oldelamer vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Oldelamer? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en kan je al kopen vanaf €80,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is ideaal om je woning koel te houden. Daarnaast creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn ontzettend veel verschillende systemen. Op dit portaal vind je een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop bekijk je een indicatie van de kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Oldelamer en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je behoudt je privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-oldelamer

Zonnescherm laten plaatsen in Oldelamer

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Oldelamer middels een goede zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat alles degelijk aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk soort zonwering past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van jouw installatie. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Oldelamer en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. De installateur levert het zonneschermen of de lamellen zoals overeengekomen. Loop na of het product goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Oldelamer

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oldelamer werkt erg goed om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse varianten zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel designs en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 en €2650. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne oplossingen.

Informatie over terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Belangrijk: het doek kan beschadigen bij harde wind. De tarieven schommelen tussen de €850 – €2075.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 – €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Oldelamer is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven variëren tussen de €350 – €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijsindicaties schommelen tussen de €340 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Oldelamer.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Advies over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het gebouw. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De onkosten liggen tussen de €690 – €1875.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aangename temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Oldelamer: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen liggen zo tussen de €340 – €850. In het stukje hieronder behandelen we de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, probleemloos te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in talloze designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, waterafstotende, transparante, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De prijzen komen uit tussen de €62,50 tot €185.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oldelamer: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Assortiment in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en landelijke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met een tarief van €95 oplopend tot €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan kosten van €50 tot zo’n €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Oldelamer: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel soorten en materialen als o.a. bamboe, stof, hout, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan prijsindicaties van €72,5 tot zo’n €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. hout, stof, bamboe, pvc, kunststof. Geschikt voor lange / grote ramen en bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties starten vanaf €80 en lopen op tot €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Oldelamer in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen beginnen bij €430. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Oldelamer zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: voorzethor, hordeur, plissé hor, lamellenhor, rolhor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven beginnen bij circa €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €550.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, draairaam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via allerlei opties: het type systeem, type materiaal, de afmeting en het soort bediening. In de tabel hieronder bespreken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Oldelamer in juni 2024.

ZonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€875 – €2150
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1275
Screens100 cm – 300 cm breed€240 – €1200
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1300
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €165
Lamellen250 x 250 cm€45 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €210
Plisségordijnen110 cm breed€110 – €310
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Oldelamer. In het volgende schema bespreken we uitleg over de meest gekozen merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, IKEA, Hornbach en FonQ, Bol.com, Formido, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overige merken: Deponti, Husol, Roma, Toppoint, Weinor, Bece & Schlappi, Sunway, Milano, Swela, Dickson, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Weststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Oldelamer? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder tref je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vergelijk je ook installateurs en winkels in Scherpenzeel, Nijelamer en Langelille.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest praktische zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Oldelamer?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele kosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Screens €260 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €700). Een normaal rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €800). Overige opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €140 per raampartij). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. het product, de gewenste afmeting, soort bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en montagekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Oldelamer?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Oldelamer. In dat geval komt in deskundige montagepartner die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het zonnescherm goed installeren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met slinger of band is werkbaar, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8486

Plaats een reactie