Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Weststellingwerf vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Weststellingwerf? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en regel je al vanaf €82,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is praktisch om zonnestralen te weren. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij check je gemiddelde kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Weststellingwerf en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je behoudt je privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-weststellingwerf

Zonnescherm laten plaatsen in Weststellingwerf

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Weststellingwerf door een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het geheel volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals achter- of naast het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Weststellingwerf en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De installateur hangt het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals besproken. Controleer zorgvuldig of alles juist is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Weststellingwerf

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Weststellingwerf is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere systemen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in diverse kleuren en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 tot wel €2575. In onderstaande alinea geven we een toelichting op de meest handige types.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Disclaimer: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen liggen zo tussen de €925 – €2275.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Erg handig bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen liggen zo tussen de €400 tot €1325.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Weststellingwerf is het beste advies als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De tarieven komen uit tussen de €200 tot wel €1150.

 • Compact en elegant systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Genieten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De onkosten variëren tussen de €280 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Weststellingwerf.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Enorm lange levensduur.

Praktische markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van woningen. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale tarieven bedragen tussen de €600 t/m €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Weststellingwerf: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen bedragen tussen de €310 en €825. In de box hieronder behandelen we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan diverse varianten zoals dakraam, transparante, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties schommelen tussen de €47,50 – €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Weststellingwerf: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op prijzen van €90 tot zo’n €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan prijsindicaties van €52,5 tot wel €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Weststellingwerf: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit diverse modellen en materialen als onder andere aluminium, bamboe, stof, hout, PVC. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan tarieven van €75 tot +/- €230.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van stof, bamboe, kunststof, pvc, hout. Praktisch voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Weststellingwerf op maat

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten vanaf €470 en kunnen oplopen tot €910.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Weststellingwerf geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, lamellenhor, inzethor, rolhor, hor met scharnier, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten vanaf €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €700.

 • Breed inzetbaar: valraam, vast raam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd via diverse zaken: het soort product, materiaalgebruik, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Weststellingwerf in april 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2150
Uitvalschermtot 5 meter breed€350 – €1500
Screenstot 400 cm breed€260 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1200
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €140
Lamellen200 x 200 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €200
Plisségordijnen150 cm breed€105 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Weststellingwerf. In de volgende tabel vind je details over de beste verkochte merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach en Wehkamp, FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Overige merken: Roma, Husol, Deponti, Novoferm, Toppoint, Bece & Sunway, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Dickson, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Weststellingwerf

Goedkope zonwering kopen in Weststellingwerf? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema delen we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website check je ook fabrikanten en bedrijven in De Fryske Marren, Ooststellingwerf en Steenwijkerland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een uniek type vitrage die matcht met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras of Serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bekijk ook meer informatie over:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Weststellingwerf?

De onkosten voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde onkosten vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Screens €230 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €750). Een basis rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €760). Voordelige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €135 per kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, materiaaltypes, designs en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Weststellingwerf?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Weststellingwerf. In die situaties komt een lokale montagepartner die ieder raam bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman het zonnescherm op de juiste manier installeren. Met deze klusservice geniet je van optimale zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met stang of band is voldoende, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (via een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8389Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie