Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rockanje vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Rockanje? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is het meest effectief om je woning koel te houden. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen verschillende combinaties. Op deze pagina verstrekken we een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens doorzoek je een kostenindicatie en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Rockanje en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-rockanje

Zonnescherm laten plaatsen in Rockanje

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Rockanje via een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het product juist aangesloten wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met bedrijven uit de buurt. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Rockanje en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De montage-specialist hangt het uitvalscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Toets of het netjes is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Rockanje

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Rockanje werkt het beste om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel modellen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse vormen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €375 t/m €2925. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest geziene types.

Kosten en pluspunten van terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven onder het raam. Disclaimer: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen liggen zo tussen de €800 t/m €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €375 tot zo’n €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Rockanje komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten liggen tussen de €375 tot wel €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte tarieven liggen tussen de €290 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in Rockanje.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Offerte voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van de woning. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De tarieven variëren tussen de €680 t/m €1800.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aangename temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Rockanje: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten liggen tussen de €300 en €925. Bijgaand behandelen we de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig aan te brengen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, transparante, verduisterende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De onkosten schommelen tussen de €47,50 – €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Rockanje: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een warme en rustieke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie een tarief van €105 tot zo’n €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan prijsindicaties van €52,5 tot +/- €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Rockanje: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. In het assortiment zitten ontzettend veel kleuren en materialen als onder andere stof, bamboe, kunststof, aluminium, hout. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie een tarief van €67,5 tot wel €200.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals hout, stof, bamboe, pvc, aluminium. Ideaal voor grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen beginnen bij circa €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Rockanje op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen starten vanaf €450 en lopen op tot €890.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Rockanje zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, rolhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit type weert insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De investeringen starten bij gemiddeld €72,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd via velerlei thema’s: het model, het soort materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder tref je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Rockanje in april 2024.

Categorie zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€870 – €2325
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€390 – €1550
Screens3 – 4 meter breed€275 – €1175
Rolluik1 – 4 meter breed€285 – €1425
Rolgordijn200 x 100 cm€75 – €140
Lamellen100 x 250 cm€50 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €240
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €320
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Rockanje. In het schema hierna vind je informatie over de populairste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, IKEA, Hubo, Gamma en Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp.
 • Andere merken: Husol, Bece, Deponti, Toppoint, Weinor, Novoferm en Sunway, Milano, Lumenguard, Schlappi, Swela, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Westvoorne

Goedkope zonwering kopen in Rockanje? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna vergelijk je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website check je ook installatiepartners en showrooms in Vierpolders, Zwartewaal en Oostvoorne.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de beste zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Zonnescherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, modellen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Rockanje?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De standaard investeringen bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Screens €240 per kozijn. Bij een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een standaard rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €260 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €750). Alternatieve opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €110 per kozijn). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, designs en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Rockanje?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Rockanje. Dan komt er een deskundige expert die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het product op de juiste manier monteren. Dankzij de montageservice geniet je altijd van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met slinger of band is werkbaar, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, draaiknop) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3235

Plaats een reactie