Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hernen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Hernen? Zonwering is er voor binnen en buiten en is er al vanaf €82,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan bijzonder veel diverse modellen. Op dit portaal doorzoek je een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop doorzoek je gemiddelde tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Hernen en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-hernen

Zonnescherm laten plaatsen in Hernen

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hernen middels een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het scherm op de goede manier vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Hernen en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De monteur hangt het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals gewenst. Controleer of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Hernen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hernen werkt erg goed om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere artikelen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 tot zo’n €2850. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne modellen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Disclaimer: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De tarieven liggen zo tussen de €850 tot wel €2025.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven variëren tussen de €450 en €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Hernen is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €325 tot €1200.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven liggen tussen de €250 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Hernen.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van huizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen variëren tussen de €680 t/m €1800.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Hernen: alle gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen schommelen tussen de €390 – €975. In deze koopgids behandelen we de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, simpel zelf te plaatsen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn allerlei types zoals verduisterende, elektrische, waterafstotende, dakraam, transparante, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €47,50 en €155.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hernen: eenvoudig zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen bieden een warme en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met prijzen van €115 tot +/- €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €50 tot zo’n €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Hernen: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen systemen en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, hout, aluminium, stof, kunststof. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf sfeer, licht en privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan kosten van €85 tot zo’n €250.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van stof, kunststof, aluminium, bamboe, pvc. Perfect voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten starten bij gemiddeld €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hernen op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, dakramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €480 en kunnen oplopen tot €940.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hernen zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen en vliegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen starten vanaf €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €775.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, schuifraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal keuzes: het soort systeem, het materiaal, de maximale breedte en de manier van bedienen. Hierna tonen wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hernen in juni 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2000
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€400 – €1325
Screens3 – 4 meter breed€280 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€295 – €1350
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €160
Lamellen150 x 100 cm€65 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €200
Plisségordijnen140 cm breed€125 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Hernen. In het schema hieronder bespreken we een aanvulling op de populairste merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach en FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Formido, Bol.com.
 • Overweeg ook: Novoferm, Weinor, Roma, Toppoint, Husol, Bece & Swela, Lumenguard, Milano, Copaco, Dickson, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Wijchen

Goedkope zonwering kopen in Hernen? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna bieden wij bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website vind je ook fabrikanten en bedrijven in Nederasselt, Bergharen en Balgoij.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest verkochte zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Binnenzonwering.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Hernen?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele tarieven vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Zonnescreens €220 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €750). Overige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleuren en prints en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Hernen?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Hernen. Hierbij komt er een gespecialiseerde vakman die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het zonnescherm volgens de documentatie monteren. Op die manier heb je gegarandeerd goede zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met slinger of band werkt in de basis mooi, alleen het kan simpeler. Draadloze bediening (afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6616

Plaats een reactie