Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wijchen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Wijchen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en regel je al vanaf €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. Vaak win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan geweldig veel afzonderlijke combinaties. Op deze pagina verstrekken we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens geven we een kostenindicatie en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Wijchen en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-wijchen

Zonnescherm laten plaatsen in Wijchen

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wijchen middels een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product fatsoenlijk bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Wijchen en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De montage-specialist hangt de screens of de lamellen zoals overeengekomen. Loop na of het netjes is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Wijchen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Wijchen is het meest geschikt om je woning wat te verkoelen. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige artikelen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende kleuren en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 t/m €2750. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de beste oplossingen.

Handige knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Belangrijk: dit model kan vies worden door regen. De prijsindicaties liggen tussen de €925 tot zo’n €2075.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €350 tot wel €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Wijchen is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €325 tot wel €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De onkosten variëren tussen de €300 – €1400 voor rolluiken bestellen in Wijchen.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

De beste markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van gebouwen. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €680 – €1975.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een goede temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Wijchen: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties liggen zo tussen de €350 tot €975. In de box hieronder geven we een toelichting op de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in tientallen designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt verschillende varianten zoals dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, transparante en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €62,50 – €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wijchen: voor iedereen zelf te installeren.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen geven een knusse en brocante uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan prijzen van €105 tot wel €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op kosten van €50 tot wel €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Wijchen: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Leveranciers bieden ontzettend veel kleuren en materialen als o.a. aluminium, bamboe, stof, hout, kunststof. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met een prijs van €85 oplopend tot €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van stof, pvc, bamboe, hout, aluminium. Ideaal voor grote ramen en passen perfect bij een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties starten vanaf €80 en lopen op tot €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Wijchen direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, valramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen starten vanaf €470. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €890.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Wijchen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende keuzes: het soort model, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In het volgende schema verstrekken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wijchen in juli 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2375
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€370 – €1275
Screens200 cm – 400 cm breed€270 – €1075
Rolluik300 – 400 cm breed€300 – €1325
Rolgordijn150 x 190 cm€50 – €165
Lamellen100 x 50 cm€70 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €200
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €350
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Wijchen. In de volgende tabel tref je uitleg over de meest bekende merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, IKEA, Praxis, Hubo & Kwantum, Leen Bakker, Formido, Wehkamp, FonQ.
 • Overweeg ook: Toppoint, Deponti, Husol, Novoferm, Roma, Weinor en Sunway, Schlappi, Dickson, Swela, Milano, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Wijchen

Goedkope zonwering kopen in Wijchen? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna tonen wij namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site kom je ook in contact met montagepartners en winkels in Beuningen, Mook en Middelaar en Heumen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras en Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in een groot aantal kleuren, vormen en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Wijchen?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De standaard kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Zonnescreens €200 per raam / kozijn. In het geval van een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een instap-rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €260 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €790). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €130 per kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de afmetingen, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, prints en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Wijchen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Wijchen. Hierbij komt een deskundige expert die ieder raam opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het systeem juist vastzetten. Dankzij deze service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6600, 6601, 6602, 6603, 6604, 6605Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie