Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Winterswijk Henxel vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Winterswijk Henxel? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De tarieven starten bij zo’n €65,00. Professionele buitenzonwering als een screen is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je ontzettend veel verschillende modellen. Op dit platform kan je aan de slag met een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij bieden we de huidige tarieven en adressen van lokale zonwering specialisten in Winterswijk Henxel en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-winterswijk-henxel

Zonnescherm laten plaatsen in Winterswijk Henxel

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Winterswijk Henxel middels een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het systeem goed gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het systeem. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Winterswijk Henxel en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De installateur plaatst het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Controleer of het volgens de handleiding is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Winterswijk Henxel

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Winterswijk Henxel is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in talloze dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 – €2600. In de koopgids hierna behandelen we de meest populaire oplossingen.

Informatie en voordelen van terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Tip: het scherm kan vies worden door regen. De normale tarieven bedragen tussen de €875 t/m €2000.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €450 tot zo’n €1325.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Winterswijk Henxel is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De totale investeringen bedragen tussen de €300 tot wel €1200.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte kosten variëren tussen de €270 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Winterswijk Henxel.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Altijd met goede garantie.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze dragen bij aan de sfeer van gebouwen. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte kosten variëren tussen de €640 tot zo’n €1625.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Winterswijk Henxel: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven variëren tussen de €330 en €975. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te plaatsen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen verschillende types zoals verduisterende, elektrische, dakraam, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €60,00 en €150.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Winterswijk Henxel: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Assortiment in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en unieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan tarieven van €95 tot wel €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een prijskaartje van €62,5 tot €155.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Winterswijk Henxel: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit tientallen vormen en materialen als aluminium, kunststof, hout, bamboe, stof. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met een tarief van €65 tot +/- €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. bamboe, aluminium, hout, kunststof, pvc. Geschikt voor brede / grote ramen en bij een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen beginnen bij circa €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Winterswijk Henxel met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten bij gemiddeld €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Winterswijk Henxel zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: lamellenhor, rolhor, inzethor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten bij om en nabij de €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Te monteren op: vast raam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 hangen af van meerdere zaken: de productcategorie, materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en het soort bediening. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Winterswijk Henxel in juni 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€365 – €1625
Screens3 – 4 meter breed€245 – €1150
Rolluik300 – 400 cm breed€280 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€45 – €155
Lamellen180 x 180 cm€50 – €200
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €210
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €320
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Winterswijk Henxel. Hieronder verstrekken we uitleg over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, IKEA, Praxis, Karwei en Wehkamp, Formido, FonQ, Leen Bakker, Bol.com.
 • Ook interessant: Novoferm, Deponti, Husol, Bece, Weinor, Roma en Dickson, Copaco, Lumenguard, Swela, Schlappi, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Winterswijk

Goedkope zonwering kopen in Winterswijk Henxel? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel verstrekken we gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website ontdek je ook leveranciers en bedrijven in Winterswijk Kotten, Winterswijk Brinkheurne en Winterswijk Woold.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die matcht met de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, vormen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Winterswijk Henxel?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Buitenscreens €210 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een standaard rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €820). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €135 per raampartij). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, de materiaaltypes, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Winterswijk Henxel?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Winterswijk Henxel. Er komt dan een deskundige installateur die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur de zonwering vakkundig monteren. Op die manier ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met slinger is werkbaar, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen starten bij €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7113

Plaats een reactie