Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Winterswijk vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Winterswijk? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en regel je al vanaf €80,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Ook creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan ontzettend veel diverse soorten. Op dit platform verstrekken we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij bieden we gemiddelde tarieven en namen van lokale zonwering specialisten in Winterswijk en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-winterswijk

Zonnescherm laten plaatsen in Winterswijk

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Winterswijk door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het product volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig vakspecialisten uit de buurt. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en effectiefste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Winterswijk en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De specialist levert het knikarmscherm of de shutters zoals gewenst. Toets of alles juist is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Winterswijk

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Winterswijk is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige opties zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse designs en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €375 t/m €2500. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest handige systemen.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Belangrijk: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €850 t/m €2025.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten bedragen tussen de €375 tot zo’n €1275.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Winterswijk is het beste advies als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten liggen zo tussen de €325 tot €1025.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijzen variëren tussen de €360 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Winterswijk.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Investeren in markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van het huis. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte kosten liggen tussen de €690 tot €1875.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Winterswijk: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen schommelen tussen de €360 – €850. In het onderstaande stuk lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, gemakkelijk aan te brengen, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, transparante, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam en het duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €65,00 – €150.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Winterswijk: zonder problemen zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en karaktervolle uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op kosten van €90 tot +/- €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie een tarief van €65 tot zo’n €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Winterswijk: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Leveranciers bieden gigantisch veel modellen en materialen zoals o.a. bamboe, hout, aluminium, stof, PVC. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht prijsindicaties van €77,5 oplopend tot €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. stof, pvc, bamboe, kunststof, aluminium. Perfect voor imposante / grote ramen en matchen goed met een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten vanaf €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Winterswijk vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen starten bij gemiddeld €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €950.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Winterswijk zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, inzethor, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere opties: het artikel, het materiaal, de afmeting en de manier van bedienen. In het schema hierna bekijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Winterswijk in april 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€860 – €2250
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€400 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€240 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1200
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €160
Lamellen250 x 250 cm€75 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €220
Plisségordijnen200 cm breed€120 – €370
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Winterswijk. Hierna bieden wij informatie over de meest bekende merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Praxis, Hubo, Gamma en Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Check ook: Weinor, Toppoint, Deponti, Husol, Novoferm, Bece en Sunway, Schlappi, Swela, Milano, Dickson, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Winterswijk

Goedkope zonwering kopen in Winterswijk? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna bespreken we adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met leveranciers en shops in Aalten, Doetinchem en Rheden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de meest gekozen soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, designs en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Winterswijk?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige kosten tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €750. Zonnescreens €235 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1175. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €800). Een basis rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €815). Budget soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €140 per raam / kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de maximale lengte, de bedieningsopties, de materiaaltypes, dessins en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Winterswijk?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Winterswijk. In die situaties komt een gespecialiseerde monteur die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het product op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze service ben je zeker van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken & schermen starten bij €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7100, 7101, 7102, 7103Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie