Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Winterswijk Ratum vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Winterswijk Ratum? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is zeer handig om zonnestralen te weren. In veel gevallen geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je geweldig veel verschillende oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij verstrekken we een indicatie van de kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Winterswijk Ratum en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-winterswijk-ratum

Zonnescherm laten plaatsen in Winterswijk Ratum

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Winterswijk Ratum via een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste wijze opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het product. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Winterswijk Ratum en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De installateur installeert het zonneschermen of gordijnen op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of het product goed is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Winterswijk Ratum

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Winterswijk Ratum is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel systemen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 – €2650. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest geziene producten.

Het gemak van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Let op: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte kosten komen uit tussen de €900 tot zo’n €2000.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven variëren tussen de €400 t/m €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Winterswijk Ratum is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen liggen tussen de €200 t/m €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale prijzen komen uit tussen de €340 – €1350 voor rolluiken bestellen in Winterswijk Ratum.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van het gebouw. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven liggen tussen de €690 – €1975.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Winterswijk Ratum: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen schommelen tussen de €310 tot €800. In het bijgaande stukje bespreken we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, snel en simpel aan te brengen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in meerdere kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende types zoals waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, transparante, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €52,50 tot €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Winterswijk Ratum: voor iedereen zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en landelijke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan kosten van €105 tot €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan onkosten van €62,5 oplopend tot €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Winterswijk Ratum: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit tientallen systemen en materialen als hout, PVC, bamboe, kunststof, aluminium. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht kosten van €65 tot zo’n €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals pvc, aluminium, stof, hout, kunststof. Praktisch voor lange / grote ramen en matchen goed met een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven starten bij om en nabij de €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Winterswijk Ratum met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen beginnen bij €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €940.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Winterswijk Ratum zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, inzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem weert muggen en vliegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €800.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, draairaam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2022

De prijzen van zonwering op dinsdag, 27 september 2022 zijn altijd onderhevig aan verschillende opties: het artikel, het gewenste materiaal, de maximale lengte en handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Winterswijk Ratum in september 2022.

Type zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€820 – €2375
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€395 – €1425
Screens100 cm – 400 cm breed€240 – €1150
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1225
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €155
Lamellen200 x 180 cm€70 – €190
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €210
Plisségordijnen100 breed€105 – €330
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Winterswijk Ratum. Hieronder bieden wij informatie over de grootste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, IKEA en Leen Bakker, FonQ, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Overige merken: Weinor, Roma, Toppoint, Novoferm, Deponti, Husol & Schlappi, Swela, Copaco, Sunway, Milano, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Winterswijk

Goedkope zonwering kopen in Winterswijk Ratum? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna bieden wij bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform ontdek je ook installateurs en winkels in De Heurne, Winterswijk Kotten en Winterswijk Meddo.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Veenstra Woning & Projectinrichting ETinbergenstraat 187102 JLWinterswijk
Krosenbrink ZonweringHenxelseweg 37113 ADWinterswijk Henxel
Tepasse Fenster Kunststof KozijnenHerenstraat 17121 DAAalten
Zonwering Industrie WinterswijkEuropalaan 1077102 ACWinterswijk
Gigantisch Wonen/Colors@HomeWeurden 167101 NJWinterswijk
Gegevens van zonwering leveranciers in Winterswijk (september 2022).

Details over zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Screens.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in diverse kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Winterswijk Ratum?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De standaard onkosten vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Screens €230 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €260 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €770). Voordelige binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €110 per raampartij). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het type / model, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Winterswijk Ratum?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Winterswijk Ratum. Er komt dan een ervaren professional die de raampartij opmeet aan huis. Vervolgens kan de vakman het systeem juist monteren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met stang of band is werkbaar, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 7106

Plaats een reactie