Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zegveld vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Zegveld? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €85,00. Buitenzonwering zoals een screen is praktisch om zonnestralen te weren. Soms win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel afzonderlijke producten. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens vind je gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Zegveld en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-zegveld

Zonnescherm laten plaatsen in Zegveld

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Zegveld door een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het systeem goed geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je gemakkelijk leveranciers in de gemeente. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Zegveld en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de monteurs. De professional monteert het terrasscherm of de jaloezieën zoals besproken. Test of de totale constructie correct is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Zegveld

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Zegveld is het meest geschikt om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse opties zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende dessins en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 tot zo’n €2800. In het volgende hoofdstuk behandelen we de beste producten.

Investeren in knikarmschermen & terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Noemenswaardig: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties variëren tussen de €900 tot €2075.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij kleinere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten liggen tussen de €425 tot wel €1350.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Zegveld is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten schommelen tussen de €375 – €1050.

 • Bedekt het hele raam.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Offerte voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €280 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Zegveld.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van huizen. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €630 – €1800.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Zegveld: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen liggen tussen de €390 en €950. In het onderstaande stuk delen we veel info over de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan verschillende types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, elektrische, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €57,50 tot €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zegveld: eenvoudig zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie prijsindicaties van €90 tot €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht prijzen van €52,5 tot €155.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Zegveld: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Leveranciers bieden ontzettend veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld stof, kunststof, aluminium, bamboe, PVC. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met een prijs van €65 oplopend tot €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals bamboe, hout, kunststof, aluminium, pvc. Perfect voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten starten bij gemiddeld €55. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Zegveld op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals dakramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten beginnen bij zo’n €420 en lopen op tot €950.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Zegveld zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten vanaf €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 hangen af van velerlei aspecten: het type model, de materiaalsoort, de maximale lengte en de bediening. Hierna vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zegveld in april 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€820 – €2100
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€400 – €1525
Screenstot 4 meter breed€270 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€330 – €1400
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €155
Lamellen250 x 250 cm€75 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €250
Plisségordijnen170 cm breed€105 – €370
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Utrecht.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Zegveld. In de onderstaande tabel verstrekken we details over de grootste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hubo, IKEA, Gamma en Leen Bakker, Formido, Kwantum, Wehkamp, Bol.com.
 • Overige merken: Deponti, Weinor, Novoferm, Husol, Toppoint, Roma & Dickson, Copaco, Schlappi, Milano, Swela, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Woerden

Goedkope zonwering kopen in Zegveld? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema tonen wij contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker check je ook installatiepartners en winkels in Waarder, Harmelen en Hekendorp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We delen nu de beste zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Check ook aanvullende info over: Houten jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, vormen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Zegveld?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijzen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Screens €230 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een instap-rolluik kost €450. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €770). Budget opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €105 per kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; het type / model, de afmetingen, de keuzes in bediening, type materiaal, kleuren en prints en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Zegveld?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Zegveld. In die situaties komt een ervaren professional die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Kort daarna kan de installateur het product vakkundig monteren. Met deze klusservice profiteer je van goede zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met opwindmechanisme is op zich ok, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (via een handzender, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken of schermen starten bij €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3471, 3474

Plaats een reactie