Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westzaan vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Westzaan? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is al verkrijgbaar voor €87,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest doeltreffend om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel situaties biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan tientallen verschillende toepassingen. Via onze site verstrekken we een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook doorzoek je een kostenindicatie en namen van diverse zonwering specialisten in Westzaan en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-westzaan

Zonnescherm laten plaatsen in Westzaan

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Westzaan door een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker alles goed vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Westzaan en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De vakman hangt het knikarmscherm of de shutters zoals gewenst. Toets of de totale constructie correct is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Westzaan

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Westzaan werkt het beste om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende modellen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende designs en formaten. De kosten variëren tussen de €400 tot wel €2550. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest gekozen modellen.

Ontdek het gemak van knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven om te zitten. Let op: het doek kan beschadigen bij harde wind. De verwachte prijzen schommelen tussen de €825 tot wel €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen liggen zo tussen de €300 – €1250.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Kan goed tegen een stootje.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Westzaan is de perfecte keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De verwachte prijzen variëren tussen de €300 en €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. En dat is niet vreemd: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De onkosten schommelen tussen de €270 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Westzaan.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van de woning. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen bedragen tussen de €740 tot €1675.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Altijd de juiste temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Westzaan: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €360 – €825. In het onderstaande stuk bespreken we de veelbesproken types.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos te installeren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan verschillende types zoals dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, transparante en de duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €60,00 – €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westzaan: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en authentieke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €95 tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan prijzen van €65 oplopend tot €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Westzaan: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden tientallen vormen en materialen zoals bijvoorbeeld hout, stof, bamboe, aluminium, PVC. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €85 tot wel €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals kunststof, hout, aluminium, stof, bamboe. Geschikt voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Westzaan vakkundig gemonteerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen. Kooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten starten bij gemiddeld €410 en kunnen oplopen tot €910.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Westzaan geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: rolhor, inzethor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen starten bij om en nabij de €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €525.

 • Te monteren op: tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende thema’s: het model, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en de bediening. In de tabel hieronder bespreken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Westzaan in april 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2000
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€400 – €1375
Screens2 – 4 meter breed€265 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1325
Rolgordijn200 x 100 cm€75 – €160
Lamellen200 x 200 cm€65 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €230
Plisségordijnen100 x 180 cm€120 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Westzaan. In het volgende schema bespreken we uitleg over de grootste merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis & Kwantum, Formido, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Roma, Weinor, Bece, Deponti, Toppoint, Novoferm en Swela, Schlappi, Dickson, Copaco, Lumenguard, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Zaanstad

Goedkope zonwering kopen in Westzaan? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder vind je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker vergelijk je ook fabrikanten en shops in Koog aan de Zaan, Krommenie en Zaandijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest bestelde zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in veel kleuren, designs en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Westzaan?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte investeringen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Screens €240 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een normaal rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €775). Gunstiger geprijsde opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 per kozijn). De totale investeringen hangen af van: de gekozen constructie, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Westzaan?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Westzaan. In die situaties komt een gediplomeerde monteur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de producten volgens de documentatie vastzetten. Met deze klusservice geniet je altijd van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met slinger of band is werkbaar, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1550, 1551

Plaats een reactie