Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Utrechtse Heuvelrug vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Utrechtse Heuvelrug? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €95,00. Professionele buitenzonwering als een screen is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke soorten. Op deze pagina check je een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Ook vind je de huidige tarieven en adressen van verschillende zonwering specialisten in Utrechtse Heuvelrug en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je behoudt je privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-utrechtse-heuvelrug

Zonnescherm laten plaatsen in Utrechtse Heuvelrug

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Utrechtse Heuvelrug door een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie degelijk bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je razendsnel vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Utrechtse Heuvelrug en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. De professional monteert de screens of de duettes zoals jij dat wilt. Toets of het volgens de handleiding is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Utrechtse Heuvelrug

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Utrechtse Heuvelrug is het meest doeltreffend om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende producten zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel prints en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 – €2950. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest geziene producten.

Meer informatie over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Disclaimer: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De tarieven komen uit tussen de €925 t/m €2050.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten bedragen tussen de €425 tot €1275.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Utrechtse Heuvelrug komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven schommelen tussen de €275 – €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 types: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €290 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Utrechtse Heuvelrug.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Handige markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Het heeft een positief effect op de ambiance van het huis. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven schommelen tussen de €740 tot wel €1925.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een comfortabele temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Utrechtse Heuvelrug: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen liggen tussen de €370 – €850. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig op te hangen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in tientallen prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden verschillende types zoals waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €62,50 tot €155.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Utrechtse Heuvelrug: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en landelijke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan prijsindicaties van €95 tot €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan een prijs van €60 tot €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Utrechtse Heuvelrug: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden oneindig veel vormen en materialen zoals onder andere stof, hout, aluminium, kunststof, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met prijsindicaties van €72,5 tot zo’n €250.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van aluminium, stof, hout, kunststof, bamboe. Perfect voor kolossale / grote ramen en bij een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten bij om en nabij de €75 en lopen op tot €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Utrechtse Heuvelrug inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij zo’n €450 en lopen op tot €960.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Utrechtse Heuvelrug zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten bij gemiddeld €87,5 en kunnen oplopen tot €750.

 • Te monteren op: uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, vast raam, tuimelraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden gecalculeerd via diverse thema’s: het type product, materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en het soort bediening. In de tabel hierna vergelijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Utrechtse Heuvelrug in maart 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€860 – €2100
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1375
Screens200 cm – 400 cm breed€275 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €170
Lamellen200 x 250 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €240
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €360
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Utrechtse Heuvelrug. In het volgende schema bekijk je een overzicht met de meest bekende merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach & Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Bekijk ook: Deponti, Novoferm, Weinor, Toppoint, Roma, Bece en Copaco, Sunway, Lumenguard, Dickson, Swela, Milano.

Zonwering experts in regio van Utrechtse Heuvelrug

Goedkope zonwering kopen in Utrechtse Heuvelrug? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna bieden wij contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vergelijk je ook leveranciers en winkels in Wijk bij Duurstede, Renswoude en Rhenen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de individuele ruimte. We delen nu de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering heeft te maken met: de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Utrechtse Heuvelrug?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale prijsindicaties bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €725. Zonnescreens €285 per raam / kozijn. Kies je voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een basis rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €775). Budget binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €145 per raam / kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: het product, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Utrechtse Heuvelrug?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Utrechtse Heuvelrug. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren monteur die ieder raam inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het model fatsoenlijk monteren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met stang of band is acceptabel, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 3959Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie