Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wormerveer vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Wormerveer? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €77,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan tientallen afzonderlijke modellen. Op dit portaal doorzoek je een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast vind je de huidige tarieven en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Wormerveer en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-wormerveer

Zonnescherm laten plaatsen in Wormerveer

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wormerveer via een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het product fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en effectiefste keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Wormerveer en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De monteur levert het terrasscherm of de rolgordijnen op de gewenste manier. Check of het volgens de handleiding is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Wormerveer

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Wormerveer is geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel toepassingen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel materialen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €400 en €2900. In het volgende gedeelte behandelen we de meest populaire keuzes.

De pluspunten van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw rondom de ramen. Noemenswaardig: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De prijsindicaties schommelen tussen de €800 tot wel €2175.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven komen uit tussen de €475 t/m €1325.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Wormerveer is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €200 – €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale prijzen liggen tussen de €350 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Wormerveer.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Altijd met goede garantie.

Genieten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van het huis. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale prijzen komen uit tussen de €720 tot €1625.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Wormerveer: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen komen uit tussen de €380 en €950. In de onderstaande keuzegids behandelen we de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk te plaatsen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in diverse designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn diverse modellen zoals waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €62,50 tot €185.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wormerveer: heel simpel zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en authentieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan prijsindicaties van €90 tot €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een prijs van €57,5 tot zo’n €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Wormerveer: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden gigantisch veel soorten en materialen als o.a. aluminium, kunststof, stof, bamboe, PVC. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie een prijskaartje van €75 tot €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van bamboe, pvc, kunststof, hout, aluminium. Toe te passen voor lange / grote ramen en passen perfect bij een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Wormerveer op maat geproduceerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, valramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten beginnen bij €400 en kunnen oplopen tot €940.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Wormerveer zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, inzethor, lamellenhor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten bij om en nabij de €67,5 en lopen op tot €550.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, draairaam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van diverse keuzes: het soort systeem, het gewenste materiaal, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wormerveer in mei 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€830 – €2175
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€365 – €1325
Screens100 cm – 400 cm breed€285 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€320 – €1200
Rolgordijn150 x 190 cm€60 – €160
Lamellen100 x 50 cm€75 – €190
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €250
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Wormerveer. In het overzicht hierna verstrekken we een overzicht met de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Praxis, Karwei & Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Formido.
 • Bekijk ook: Weinor, Bece, Roma, Husol, Novoferm, Toppoint & Sunway, Lumenguard, Milano, Copaco, Schlappi, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Zaanstad

Goedkope zonwering kopen in Wormerveer? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder tref je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven en showrooms in Starnmeer, Westknollendam en de Woude.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest populaire soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, designs en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Wormerveer?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde kosten helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €600. Screens €205 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een standaard rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €750). Alternatieve binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Wormerveer?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Wormerveer. In die situaties komt een lokale installateur die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het zonnescherm volgens de documentatie monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1520, 1521

Plaats een reactie