Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Starnmeer vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Starnmeer? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan ontzettend veel verschillende combinaties. Via deze website geven we een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop bekijk je een indicatie van de kosten en een lijst met erkende zonwering specialisten in Starnmeer en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-starnmeer

Zonnescherm laten plaatsen in Starnmeer

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Starnmeer via een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het systeem goed gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type product het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de overkapping of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Starnmeer en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De monteur plaatst het uitvalscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Loop na of alles juist is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Starnmeer

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Starnmeer is de meest efficiënte manier om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige systemen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei dessins en groottes. De kosten variëren tussen de €375 tot zo’n €2800. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest gekozen producten.

Korte info over terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Belangrijk: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De prijzen liggen zo tussen de €825 tot zo’n €2275.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties komen uit tussen de €400 tot wel €1200.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Starnmeer is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten variëren tussen de €300 – €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale prijzen liggen zo tussen de €320 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Starnmeer.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

De pluspunten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het pand. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen liggen tussen de €620 t/m €1675.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een heerlijke temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Starnmeer: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten komen uit tussen de €320 – €800. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos te bevestigen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in veel dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn diverse modellen zoals elektrische, transparante, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen tussen de €47,50 en €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Starnmeer: eenvoudig zelf te installeren.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en karaktervolle uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan een tarief van €100 tot wel €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht prijzen van €65 tot zo’n €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Starnmeer: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten tientallen kleuren en materialen zoals o.a. stof, kunststof, PVC, bamboe, hout. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met een prijskaartje van €80 tot zo’n €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van hout, stof, kunststof, pvc, aluminium. Perfect voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij zo’n €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Starnmeer met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, valramen, dakramen, schuiframen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijzen beginnen bij zo’n €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €940.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Starnmeer zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, hordeur, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €65 en lopen op tot €800.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere keuzes: het model, het materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna bekijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Starnmeer in juli 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€840 – €2250
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€365 – €1475
Screens2 – 4 meter breed€265 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€305 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €140
Lamellen180 x 180 cm€60 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €200
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €380
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Starnmeer. Hierna delen we informatie over de grootste merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis & Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ.
 • Overweeg ook: Bece, Weinor, Husol, Deponti, Roma, Novoferm en Swela, Schlappi, Lumenguard, Sunway, Milano, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Alkmaar

Goedkope zonwering kopen in Starnmeer? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna vergelijk je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker check je ook montagebedrijven en bedrijven in Noordeinde, de Woude en West-Graftdijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We delen nu de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in een heleboel kleuren, dessins en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Starnmeer?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte tarieven helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Buitenscreens €205 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €800). Betaalbare keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €125 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het product, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, het gewenste materiaal, kleur en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Starnmeer?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Starnmeer. Er komt dan een capabele vakman die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de installateur het product juist installeren. Met deze klusservice profiteer je van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met stang of band werkt prima, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1488

Plaats een reactie