Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Babberich vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Babberich? Zonwering is er voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €80,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik werkt het beste tegen hevige zon. Tevens realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben enorm veel diverse systemen. Via deze website geven we een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast doorzoek je gemiddelde tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Babberich en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je behoudt je privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-babberich

Zonnescherm laten plaatsen in Babberich

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Babberich middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de goede manier aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je snel bedrijven in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Babberich en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De professional monteert het knikarmscherm of gordijnen zoals besproken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Babberich

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Babberich werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel modellen zoals het rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 – €2725. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene keuzes.

Uitleg over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Belangrijk: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven variëren tussen de €800 t/m €2075.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €325 tot €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Babberich is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte kosten komen uit tussen de €275 tot €1050.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijzen schommelen tussen de €270 tot €1350 voor rolluiken bestellen in Babberich.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Schrikt inbrekers af.

Tips voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van woningen. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De kosten komen uit tussen de €690 tot zo’n €1650.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Babberich: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen liggen zo tussen de €340 tot €925. Bijgaand lees je informatie over de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel aan te brengen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt allerlei types zoals waterafstotende, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €50,00 en €150.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Babberich: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Assortiment in diverse stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een luxe en rustieke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met tarieven van €95 tot zo’n €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met prijsindicaties van €57,5 tot €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Babberich: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel vormen en materialen als bijv. kunststof, bamboe, aluminium, PVC, stof. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan een kostenplaatje van €80 tot €280.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van kunststof, aluminium, bamboe, hout, stof. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij zo’n €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Babberich vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, uitzetramen, dakramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €400 en kunnen oplopen tot €860.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Babberich zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, draairaam, valraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei factoren: het model, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en handmatige of elektrische bediening. Hierna tref je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Babberich in juni 2024.

Zonwering typeFormaatKostenindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€805 – €2375
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€370 – €1275
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€330 – €1250
RolgordijnTot 250 cm breed€60 – €175
Lamellen250 x 250 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €240
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €320
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Babberich. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de grootste merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Gamma, Karwei, IKEA & Formido, Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overige merken: Bece, Weinor, Novoferm, Deponti, Roma, Toppoint en Lumenguard, Swela, Milano, Copaco, Schlappi, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Zevenaar

Goedkope zonwering kopen in Babberich? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna bieden wij gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen ze je advies geven. Via deze website ontdek je ook monteurs en showrooms in Wolfheze, Pannerden en Deelen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de beste zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de raamgrootte, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, dessins en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Babberich?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Screens €225 per raam. Bij een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1225. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een instap-rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €760). Overige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €135 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, dessins en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Babberich?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Babberich. Er komt dan een gespecialiseerde installateur die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het model op de goede manier ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met slinger werkt prima, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (via een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken of schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6909

Plaats een reactie