Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zevenaar vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Zevenaar? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Een goedkoop systeem is er al voor €60,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij biedt een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je bijzonder veel diverse producten. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij vind je gemiddelde tarieven en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Zevenaar (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-zevenaar

Zonnescherm laten plaatsen in Zevenaar

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Zevenaar via een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het product op de juiste manier aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en leukste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Zevenaar en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de montagepartner. De professional monteert de screens of de rolgordijnen zoals besproken. Toets of het product goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Zevenaar

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Zevenaar is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere producten zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende designs en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 en €2800. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest geziene oplossingen.

Korte info over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Disclaimer: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte tarieven bedragen tussen de €825 tot zo’n €2075.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven liggen zo tussen de €450 tot wel €1325.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Zevenaar is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties variëren tussen de €250 en €1000.

 • Bedekt het hele raam.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Details over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De kosten liggen tussen de €280 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Zevenaar.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Adviezen over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij monumenten. Ze hebben invloed op de uitstraling van het pand. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten variëren tussen de €730 en €1800.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Zevenaar: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Vaak brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €340 – €900. In het boxje hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos te installeren, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende types zoals verduisterende, waterafstotende, dakraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €62,50 tot €165.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zevenaar: zonder problemen zelf te installeren.
 • Assortiment in prachtige stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een warme en rustieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie onkosten van €100 tot zo’n €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met een prijs van €65 tot €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Zevenaar: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Leveranciers bieden diverse soorten en materialen als kunststof, hout, bamboe, aluminium, stof. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan tarieven van €77,5 tot +/- €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. stof, bamboe, kunststof, pvc, hout. Toe te passen voor grote ramen en matchen goed met een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten bij gemiddeld €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Zevenaar in alle vormen en maten

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €920.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zevenaar bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, plissé hor, inzethor, hordeur, rolhor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een slimme duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij circa €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal thema’s: de productcategorie, de materiaalsoort, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hieronder bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zevenaar in april 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2125
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€385 – €1275
Screens2 – 4 meter breed€285 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€330 – €1425
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €160
Lamellen250 x 150 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €260
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €380
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Zevenaar. In de volgende tabel vind je een aanvulling op de meest gekozen merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Karwei, IKEA, Hornbach en Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Andere merken: Weinor, Toppoint, Deponti, Novoferm, Bece, Husol en Swela, Milano, Schlappi, Copaco, Dickson, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Zevenaar

Goedkope zonwering kopen in Zevenaar? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna vergelijk je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform ontdek je ook montagebedrijven en bedrijven in Duiven, Renkum en Arnhem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met jouw stijl. We beschrijven nu de meest praktische zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering voor jouw pand hangt af van de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in diverse kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Zevenaar?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte prijzen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €750. Zonnescreens €255 per raam. In het geval van een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een instap-rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €770). Alternatieve soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €120 per raam). De totale investeringen worden beïnvloed door: het type / model, de maximale breedte, de keuzes in bediening, het materiaal, kleuren en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Zevenaar?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Zevenaar. Hierbij komt een lokale monteur die de raampartij inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het model op de juiste wijze bevestigen. Op die manier heb je gegarandeerd ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met opwindmechanisme is op zich ok, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6900, 6901, 6902, 6903, 6904, 6905Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie