Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lathum vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Lathum? Zonwering is er voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Ook biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn geweldig veel diverse combinaties. Op deze pagina check je een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop bieden we een kostenindicatie en namen van regionale zonwering specialisten in Lathum en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-lathum

Zonnescherm laten plaatsen in Lathum

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Lathum via een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat de installatie op de juiste manier opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe leveranciers in de regio. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Lathum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. Het installatiebedrijf monteert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of het netjes is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Lathum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Lathum is het meest doeltreffend om de warmte uit je huis te houden. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse producten zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel materialen en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €275 tot €2725. In het volgende hoofdstuk leggen we alles uit over de beste modellen.

Waar kiezen voor terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Belangrijk: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €900 tot wel €2050.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De kosten schommelen tussen de €300 tot €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Lathum is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen liggen tussen de €300 tot €1200.

 • De cassette is klein en compact.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Alles wat je moet weten over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte kosten komen uit tussen de €280 en €1275 voor rolluiken bestellen in Lathum.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het installeren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Ze beïnvloeden de ambiance van de woning. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties liggen tussen de €750 en €1825.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Lathum: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen liggen tussen de €360 en €850. In de box hieronder delen we veel info over de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos te monteren, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, elektrische, verduisterende en het duo rolgordijn. De kosten variëren tussen de €55,00 – €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lathum: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen bieden een warme en landelijke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan een prijskaartje van €105 tot wel €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €62,5 tot zo’n €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Lathum: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Leveranciers bieden mega veel modellen en materialen als o.a. stof, hout, PVC, kunststof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een prijs van €65 tot €210.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van hout, kunststof, pvc, stof, bamboe. Toe te passen voor brede / grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Lathum op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij zo’n €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

 • Duurzaam product.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Lathum geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, inzethor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten vanaf €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, uitzetraam, schuifraam, valraam, vast raam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse opties: de productcategorie, de materiaalsoort, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Lathum in juni 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€820 – €2250
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1325
Screens100 cm – 400 cm breed€240 – €1100
Rolluik200 cm – 400 cm breed€310 – €1400
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €160
Lamellen200 x 180 cm€50 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €260
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Lathum. In de tabel hieronder tonen wij een toelichting op de meest verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Gamma, Praxis, Hornbach en Bol.com, Kwantum, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Check ook: Husol, Toppoint, Bece, Roma, Weinor, Deponti en Lumenguard, Schlappi, Sunway, Milano, Swela, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Zevenaar

Goedkope zonwering kopen in Lathum? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema bieden wij bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site vergelijk je ook fabrikanten en verkooppunten in Tonden, De Steeg en Angerlo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in veel kleuren, prints en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Lathum?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De huidige onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €625. Screens €250 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €625). Een standaard rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €815). Voordelige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €110 op basis van 1 raam). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, kleur en kosten van installatie.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Lathum?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Lathum. Er komt dan een lokale professional die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het product fatsoenlijk installeren. Zo heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is werkbaar, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6988

Plaats een reactie