Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zevenhuizen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Zevenhuizen? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben de wereld aan verschillende systemen. Op deze pagina delen we een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens delen we de geschatte kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Zevenhuizen en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Minder last van inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-zevenhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Zevenhuizen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Zevenhuizen door een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het product op de goede manier aangebracht wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk vakspecialisten in de regio. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het systeem. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Zevenhuizen en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. Het installatiebedrijf hangt het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Ga altijd na of alles juist is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Zevenhuizen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Zevenhuizen wordt gebruikt om de warmte uit je huis te houden. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige producten zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende materialen en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 tot wel €2700. In de koopgids hierna beoordelen we de meest moderne systemen.

Advies over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Belangrijk: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven bedragen tussen de €925 tot zo’n €2275.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen variëren tussen de €400 en €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Zevenhuizen is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven komen uit tussen de €375 tot wel €1025.

 • Bedekt het hele raam.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten variëren tussen de €280 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Zevenhuizen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Tips voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale tarieven liggen zo tussen de €660 tot zo’n €1775.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een lage temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Zevenhuizen: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven variëren tussen de €340 tot €950. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk te installeren, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals dakraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €62,50 tot €180.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Zevenhuizen: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Te koop in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een luxe en brocante ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht tarieven van €95 tot +/- €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie prijzen van €52,5 oplopend tot €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Zevenhuizen: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit diverse dessins en materialen als hout, kunststof, stof, PVC, bamboe. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met een prijs van €82,5 oplopend tot €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals stof, hout, kunststof, bamboe, pvc. Perfect voor lange / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten bij gemiddeld €70 en lopen op tot €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Zevenhuizen professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven starten vanaf €470 en kunnen oplopen tot €910.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Zevenhuizen geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, inzethor, plissé hor, lamellenhor, hordeur, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €575.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, valraam, draairaam, schuifraam, vast raam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 hangen af van meerdere opties: het type product, materiaaltypes, de afmetingen en afwerking plus bediening. Hierna verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Zevenhuizen in juli 2024.

ZonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€850 – €2325
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€400 – €1350
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1175
Rolluik200 cm – 400 cm breed€305 – €1275
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €150
Lamellen100 x 250 cm€45 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €250
Plisségordijnen110 cm breed€110 – €380
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Zevenhuizen. In de volgende tabel tref je een aanvulling op de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Karwei, Hubo, IKEA en Kwantum, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Andere merken: Deponti, Bece, Weinor, Toppoint, Novoferm, Husol en Sunway, Milano, Swela, Lumenguard, Copaco, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Zuidplas

Goedkope zonwering kopen in Zevenhuizen? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna vind je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vind je ook installateurs en verkopers in Benthuizen, Boskoop en Gelderswoude.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras of Serre
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, dessins en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Zevenhuizen?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De normale kosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €700. Screens €280 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een normaal rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €825). Budget producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €140 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, prints en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Zevenhuizen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Zevenhuizen. In die situaties komt een capabele monteur die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het zonnescherm goed monteren. Met deze klusservice geniet je altijd van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met een handslinger is op zich ok, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon gaat schijnen kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken & screens starten bij €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2760, 2761, 9354

Plaats een reactie